VOJVODINA PREDSTAVILA ŠESTORICU NOVIH IGRAČA

16.02.2017. - 15:22 |

u rubrikama: Prvi tim, Sezona, Transferi, Vesti


Emil Rockov, Filip Babić, Janis Harontakis, Dragan Ivanović, Milan Spremo, Mario Maslać i Emir Lotinac

 

Fudbalski klub Vojvodina danas je predstavio Emila Rockova, Filipa Babića, Janisa Harontakisa, Milana Sprema, Marija Maslaća i Emira Lotinca kao nove članove prvog tima “stare dame”.

U media centru FC “Vujadin Boškov”, danas je organizovana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni novi igrači prvog tima Vojvodine. Šestorica fudbalera pristigli su u zimskom prelaznom roku i već su se stavili na raspolaganje šefu stručnog štaba Draganu Ivanoviću, a neki od njih su prošli i pripreme koje je ekipa odradila u Budvi. To su Mario Maslać, Milan Spremo, Filip Babić i Emil Rockov, dok su, pre nekoliko dana, ugovor sa Vošom potpisali još Emir Lotinac i Janis Harontakis.

Emir Lotinac je u Vojvodinu stigao iz ekipe Balestir Kalsa iz Singapura, a pre toga je nastupao još za Novi Pazar i OFK Beograd. Ima 29 godina, igra na poziciji štopera i sa Vošom je potpisao ugovor do januara 2018. godine.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao član fudbalskog kluba Vojvodina. Znam šta su ambicije kluba i šta se od mene očekuje, tako da mi ne preostaje ništa drugo nego da se napornim radom i dobrim igrama odužim na ukazanom poverenju. Dočekan sam sjajno, atmosfera u ekipi je odlična i nadam se uspešnom startu – rekao je Lotinac.

Mario Maslać (26) je prošao omladinsku školu “Ilija Pantelić”, a u Vojvodinu je stigao iz čačanskog Borca. Prethodno je nastupao još za Veternik i Osijek. Poput Lotinca, igra na poziciji štopera i ugovor sa klubom potpisao je do januara 2018. godine.

- Posle osam godina, vratio sam se kući i drago mi je što sam došao u svoj klub, u kojem sam ponikao. Ekipa je sjajna, a prihvaćen sam kao da sam već bio njen član. Nadam se dobrom startu i da ćemo uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve – rekao je Maslać.

Još jedan igrač koji je prošao omladinsku školu “Ilija Pantelić” i koji se ove zime vratio u redove Vojvodine je Milan Spremo (21). Nakon što je debitovao za prvi tim, on je igrao za Slogu (Petrovac na Mlavi), Proleter, Celje i Javor, za koji je nastupao u prethodnoj polusezoni. Igra na poziciji levog krila, a ugovor sa klubom potpisao je do januara 2019. godine.

- Drago mi je da sam se vratio svojoj kući i želim da se zahvalim treneru i upravi kluba na tome što su mi to omogućili. Ekipa je veoma dobra i momci su me sjajno prihvatili. Nadam se da ćemo izboriti plasman u Evropu i u maju osvojiti Kup Srbije – istakao je Spremo.

Po prvi put u istoriji Vojvodine, ove zime jedan Grk je pojačao njene redove, a to je Janis Harontakis (21), bivši fudbaler Ajaksa (Tavros), Etnikos Asterasa, Kalitee, Panioniosa, Alimosa, Trikale i Verije, iz koje je stigao u Vošu. Igra na poziciji levog beka i potpisao je ugovor u trajanju do januara 2019. godine.

- Veoma sam ponosan i srećan zbog toga što sam dobio šansu da postanem član Vojvodine. Imamo dobar tim i visoke ambicije, a to je da osvojimo nacionalni Kup i izborimo plasman u Evropu – rekao je Harontakis.

Filip Babić (21) je takođe pojačao konkurenciju na poziciji štopera, a ugovor sa klubom potpisao je do januara 2020. godine. Pre Voše, nastupao je za Slobodu iz Užica i Proleter sa Slane Bare.

- Neverovatan je osećaj doći u Vojvodinu. To je ekipa koja je prošle polusezone igrala najbolji fudbal u Srbiji i drago mi je zbog toga. Nadam se da sam izabrao pravu sredinu za moj napredak – rekao je Babić.

Golman Emil Rockov (22) se u Vojvodinu vratio iz Proletera, a kao član “stare dame”, prethodno je bio na pozajmici i u Slogi iz Temerina. Sada je potpisao novi ugovor sa klubom, u trajanju do januara 2020. godine.

- Tehnički, nikada nisam ni odlazio iz Vojvodine, ali iz kurtoazije, svakako bih se zahvalio klubu na tome što mi je ponovo ukazao poverenje i dao mi potencijalnu šansu da stanem na gol. Za ovo radim već 11 godina, koliko sam u Vojvodini, a najveći cilj mi je da postanem njen prvi golman i da ostvarimo sve planove koji su pred nama – rekao je Rockov.

Prvu takmičarsku utakmicu u ovoj godini, fudbaleri Vojvodine imaće u nedelju protiv Spartaka, a nije isključeno da se do tada ekipi priključi još neko od novih igrača.

Logo Viskola     Logo Energotehnike Južna BačkaAleksandar gradnjaSMB gradnjaPut investIndustrija mesa MatijevićImperial BuildingsTehnounionEnergy proBulevar Company Logo pekare Kao nekadLogo Srbija danas-aLogo UmbraLogo Divecatering_raljicLogo Sparco-aLogo MatisaLogo Studija Catarraso