Kup šampiona

 

 

Vojvodina je uspešno startovala 7.septembra 1966.godine u Kupu šampiona pobedivši bečku Admiru golom Silvestera Takača, što je nakon pomirljivog remija (0:0) u revanšu bilo dovoljno za prolaz u sledeće kolo, uvod u čudesni tromeč sa madridskim Atletikom.

Prvi meč u Novom Sadu Vojvodina je dobila sa 3 : 1, golovima Takača , Pantelića i Brzića da bi se Španci na svom prepunom “Manzanaresu” revanširali pobedom od 2 : 0. Shodno tadašnjim pravilima, igrala se treća utakmica. Rukovodstvo Novosađana, verujući instiktu i kvalitetu ekipe, prihvatilo je predlog čelnih ljudi Atletika da se treća utakmica igra u Madridu. Posle divovske borbe i 2:2 u regularnom toku, Silvester Takač je u produžetku drugim golom na utakmici ostavio Vojvodinu da zimuje na evro-sceni.

Klub je u zimskom prelaznom roku napustio, ispostavilo se, nezamenljivi Takač što se reflektovalo već na prvoj utakmici u KEŠ protiv Seltika iz Glazgova, 1. marta 1967.

Vojvodina je pred prepunim stadionom, prvi put pod reflektorima pobedila minimalnim rezultatom, golom Milana Stanića da bi poklekla u revanšu – 0:2 .

Bilo kako bilo, ostaće zabeleženo da je iste godine Seltik osvojio Kup šampiona.

Jedini poraz doživeo u Novom Sadu!

Logo Energotehnike Južna Bačka

Logo Aleksandar gradnjeLogo Elixir groupLogo Energy proLogo Galens investaLogo Intersrema i ŠkodeLogo Industrije mesa MatijevićLogo Karin investaLogo Tehnounion-exim-aLogo SMB gradnjeLogo Victoria groupLogo Put investaLogo Max betLogo Inter steel-aLogo Bolnice VitaLogo Imperial BuildingsLogo Bulevar CompanyLogo pekare Kao nekadLogo Srbija danas-a

Logo UmbraLogo Divecatering_raljicLogo Sparco-aLogo MatisaLogo Studija Catarraso