Sumorne devedesete

 

1995.

 

1990.

Šampionski tim se početkom devedesetih polako osipao. Vujačić , Jokanović i Vorkapić  otišli su u Partizan , Mihajlović i Tanjga u Zvezdu, a Šapurić, Kartalija, Milovac, Punišić i Mijić u inostranstvo.

Nacional-šovinizam na stadionima uzimao je sve više maha. Prvenstvo 1990/91. jedva je okončano. Istorija se ponovila na ovom brdovitom Balkanu. Nažalost, topovi su opet dobili prednost nad loptom. Liga se doduše igrala po srpskim i crnogorskim varošima, a  zbog sankcija UN  naši klubovi nisu učestvovali u evro-kupovima.

Vojvodinu je u poslednjoj deceniji 20. veka napustilo više od stotinu fudbalera,  Predsednici i treneri se menjali kao na traci. Jedina godina za pamćenje bila je 1999. kad je igrano finale u Intertoto kupu sa Verderom iz Bremena.

Da ne bude zaboravljeno, osvojen je omladinski Kup i prvenstvo.  Na veliku fudbalsku scenu kročili su neki novi Vošini klinci – Šaula, Šaraba, Pantelić, Bajčetić, Samardžić, Vukov, Kovrlija, Hajdić, Bosančić, Živković, Vukov …Bili su tu još i Zoran Milinković, Gojko Trivić, Goran Jezdimirović, Branislav Kojičić, Blagoja Kitanovski, Aleksandar Kocić, Goran Ćurko, Marko Perović, Darko Vujović …

 

 

 

Logo Energotehnike Južna Bačka

Logo Aleksandar gradnjeLogo Bolnice VitaLogo Bulevar CompanyLogo Elixir groupLogo Energy proLogo Galens investaLogo Imperial BuildingsLogo Industrije mesa MatijevićLogo Karin komercaLogo Max betLogo Put investaLogo SMB gradnjeLogo Tehnouniona

Logo UmbraLogo Divecatering_raljicLogo Sparco-aLogo Matisa