Sumorne devedesete

 

1995.

 

1990.

Šampionski tim se početkom devedesetih polako osipao. Vujačić , Jokanović i Vorkapić  otišli su u Partizan , Mihajlović i Tanjga u Zvezdu, a Šapurić, Kartalija, Milovac, Punišić i Mijić u inostranstvo.

Nacional-šovinizam na stadionima uzimao je sve više maha. Prvenstvo 1990/91. jedva je okončano. Istorija se ponovila na ovom brdovitom Balkanu. Nažalost, topovi su opet dobili prednost nad loptom. Liga se doduše igrala po srpskim i crnogorskim varošima, a  zbog sankcija UN  naši klubovi nisu učestvovali u evro-kupovima.

Vojvodinu je u poslednjoj deceniji 20. veka napustilo više od stotinu fudbalera,  Predsednici i treneri se menjali kao na traci. Jedina godina za pamćenje bila je 1999. kad je igrano finale u Intertoto kupu sa Verderom iz Bremena.

Da ne bude zaboravljeno, osvojen je omladinski Kup i prvenstvo.  Na veliku fudbalsku scenu kročili su neki novi Vošini klinci – Šaula, Šaraba, Pantelić, Bajčetić, Samardžić, Vukov, Kovrlija, Hajdić, Bosančić, Živković, Vukov …Bili su tu još i Zoran Milinković, Gojko Trivić, Goran Jezdimirović, Branislav Kojičić, Blagoja Kitanovski, Aleksandar Kocić, Goran Ćurko, Marko Perović, Darko Vujović …

 

 

 

Logo pekare Kao nekadLogo Srbija danas-aLogo UmbraLogo Divecatering_raljicLogo Sparco-aLogo MatisaLogo Studija Catarraso