Kodeks ponašanja

FC Vujadin Boškov

 

U cilju poboljšanja kvaliteta međusobne komunikacije između trenera, dece i roditelja, kao i kvalitet trenažnog procesa, fudbalski klub Vojvodina je usvojio zvaničan Kodeks ponašanja.

U omladinskoj školi “Ilija Pantelić”, svakodnevno trenira na stotine dece, sa kojima rade stručni i visokokvalifikovani trenersko-pedagoški kadrovi FK Vojvodina. Osim učenja osnovnim fudbalskim elementima i nastojanju da svako dete iskaže svoj puni sportski potencijal, u omladinskoj školi “Ilija Pantelić” takođe se mnogo pažnje poklanja pedagoškom radu sa decom, odnosno učenju da su jedino rad, red i disciplina put ka svakom zajedničkom i individualnom uspehu.

Iz tog razloga, svi dečaci koji su članovi omladinske škole “Ilija Pantelić” imaju obavezu da poštuju klupski Kodeks ponašanja, koji se sastoji od sledećih pravila:

NA TRENINGU

- Dolazi na trening najkasnije 15 minuta pre početka, oblači sportsku opremu i izlazi na teren u tačno zakazano vreme;

- Tokom treninga je aktivan i motivisan;

- Sluša trenera na treningu;

- Pravovremeno s trenerom komunicira o svim pitanjima vezanim za trening;

- Ukoliko nije u mogućnosti doći na trening, na vreme obaveštava svog trenera;

- Izostanak igrača sa treninga mora pismeno opravdati roditelj ili lekar;

NA UTAKMICI

- Dolazi na vreme na svaku utakmicu;

- Ukoliko nije u mogućnosti doći na utakmicu o tome na vreme obaveštava trenera. Razlog nedolaska mora biti opravdan;

- Sluša trenera na utakmici;

- Na utakmici se ponaša u duhu fer pleja;

- Poštuje protivnika, sudije, službene osobe i gledaoce;

- Dostojanstveno i mirno prihvata poraz.

 

Takođe, roditelji dece koja treniraju u omladinskoj školi “Ilija Pantelić” imaju obavezu da se pridržavaju određenih pravila, u slučaju da žele uživo da posmatraju trening ili utakmicu.

- Za vreme treninga i utakmica, roditeljima nije dozvoljen ulazak na sportske objekte FC “Vujadin Boškov”, kao i u službene prostore kluba. Roditelji mogu posmatrati treninge i utakmice svoje dece isključivo sa tribina;

- Pre, za vreme i posle utakmica i treninga, roditeljima nije dozvoljeno da savetuju trenera kako da radi svoj posao;

- Roditeljima nije dozvoljeno bilo kakvo dobacivanje nedoličnih komentara, bez obzira na to da li su oni upućeni deci, trenerima, delegatima ili drugim službenim licima, kao i roditeljima druge dece.

SrbijagasGrad Novi Sad

Pekara Kao nekadLogo Srbija danas-aLogo UmbraLogo Divecatering_raljicLogo Sparco-aLogo Studija CatarrasoHotsport.rsCool tourBest izgradnjaSuper liga Srbije