Ненад Лалатовић и Војислав Гајић

У медиа центру стадиона „Карађорђе“, данас је одржана ванредна конференција за новинаре, на којој су се представницима медија обратили председник ФК Војводина Војислав Гајић и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић.

Председник ФК Војводина Војислав Гајић најпре је одао признање тренеру Лалатовићу за све резултате које је остварио.

– Ненад Лалатовић је у Војводину дошао пре скоро годину дана, у ситуацији када клуб резултатски није баш добро стајао. Потом је дошло до осипања тима у два прелазна рока, што је нажалост реалност српског фудбала, иако се надамо да ћемо то убудуће мењати. Лалатовић је оставио дубок траг и остаће упамћен као један од успешнијих тренера у историји Војводине. Он и његови сарадници су показали да знају свој посао и да умеју да извуку максимум из екипе, те ФК Војводина на његов рад нема ниједну једину примедбу – каже Гајић.

Он је одао признање шефу стручног штаба Војводине и за јучерашњу победу у Новом Пазару.

– Одлично је водио екипи са клупе и мотивисао играче, те смо захваљујући томе и дошли до позитивног резултата. То посебно добија на тежини када се зна да ни Нови Пазар нема лош тим и да га је посебно тешко савладати на домаћем терену, где има велику подршку својих навијача, који су нас, споменимо и то, поздравили великим аплаузом пре и после меча, чиме су нам исказали своје поштовање. То је пример како се воли и побеђује фудбал – истиче Гајић.

Председник ФК Војводина напомиње да Лалатовић има подршку управе.

– Он има наше пуно поверење и волели бисмо да остане код нас. С друге стране, то је млад човек, који има своје амбиције, за које сматрам да треба да буду везане за Европу. Кад би се то десило, одмах бисмо раскинули уговор и пожелели му све најбоље, као и да нам се једног дана врати. Видећемо шта ће се данас десити, али шта год да буде, господину Лалатовићу желимо много среће у будућности. Резултатски је подигао клуб на виши ниво од оног на којем је био. Из тог разлога, веома ми је тешко и жао да се растанемо са таквим тренером – истиче Гајић.

Он је нагласио да није тачно да је шеф стручног штаба Војводине уцењивао управу са даљом сарадњом тако што јој је тражио новац.

– То су паушалне оцене и глупости, које долазе од стране оних којима оваква Војводина и овакви њени резултати не одговарају. Многи покушавају да нас поремете, али ми то сигурно нећемо дозволити. Мени је јасно о коме је реч, а успех се тешко прашта у Србији. Такође, није тачно да смо преговарали или тражили новог тренера, јер и даље имамо шефа стручног штаба – рекао је Гајић.

Представницима медија обратио се и сам Ненад Лалатовић.

– Из Војводине се не иде тек тако. Сви знате да сам из Звезде отишао у Борац, а сада сам тренер Војводине, великог клуба баш као и Звезда, па не бих волео да опет крећем из почетка. Ту није реч о парама, јер примера ради, када сам долазио у Војводину, са људима из клуба сам се договорио да ће ми плаћати смештај у висини од 500 евра. Међутим, нисам успео да нађем стан, живео сам у хотелу и 10 месеци сам тај новац плаћао из свог џепа – каже Лалатовић.

Он наглашава да су за све успехе ове сезоне најзаслужнији његови играчи.

– Ми смо хит првенства и за то заслуге припадају играчима. Они су Војводина и њена највећа снага данас. Ја им честитам на свему што су урадили, поносан сам на њих и уколико одем, биће ми јако жао што напуштам такве момке. Међутим, морао сам да заштитим себе. Рекао сам управи да ћу остати само уколико ми се гарантује да нећу бити смењен до јуна. Није тачно да сам тражио да ми се плати 50.000 евра, већ сам тражио да ми се тај новац исплати само уколико будем смењен пре краја сезоне. Дакле, ако бих остао тренер Војводине до јуна као што желим, тај новац ми не би био исплаћен. Ја сам у фудбалу зарадио довољно за себе, али сада желим да радим, да се усавршавам и доказујем – каже Лалатовић.

Шеф стручног штаба Војводине демантовао је његову наводну изјаву за Телеграф.

– Лаж је да ми је ико улазио у канцеларију. У претходном периоду, поједини менаџери су гледали тренинге, јер је у ФЦ „Вујадин Бошков“ могао да уђе ко је хтео, али доласком новог председника то је забрањено и свака му част на томе. И играчи су се жалили на критике појединих менаџера из Новог Сада, али ти менаџери мене не занимају. У овом тренутку, мени је Војводина живот и Војводина храни моју породицу. На четири утакмице, два пута смо победили Партизан, једном Звезду и прекинули смо онај победнички низ Звезде. То доказује да је за мене Војводина све. Зато сам и хтео да останем, али уз гаранцију да нећу бити смењен до јуна – наглашава Лалатовић.

Он је потврдио да је добио понуду Чукаричког да потпише четворогодишњи уговор.

– Пошто Војводина није могла да ми испуни услов који сам поставио, на шта апсолутно има право, у уторак увече смо се договорили да је можда боље да променим средину. То ниједан тренер у Србији није добио и ја сам тога свестан, али људи морају да схвате да ја другачије не смем да размишљам. Ако бих у Војводини добио отказ у децембру, а понуда Чукаричког отпадне, где и куда бих онда? Но, можда сам тражио пуно – каже Лалатовић.

Према његовим речима, за Војводину га везују само лепе ствари.

– Овде сам провео прелепих 11 месеци, током којих у првенству нисмо доживели ниједан пораз на нашем стадиону. Војводина је велики клуб и има сјајне навијаче. У Европи смо направили одличан резултат, па уз оно што су урадили моје колеге Николић и Загорчић, Војводина ће следеће сезоне бити повлашћена и у трећем колу квалификација. Војводини из свег срца желим да освоји титулу и Куп, јер са овако сјајним људима у управи, запосленима и спонзорима, овај клуб то заслужује. Ја сам и даље тренер Војводине, али како ствари стоје, вероватно ћемо се разићи у фер и коректном односу – рекао је Лалатовић.

Коначан договор о евентуалном раскиду сарадње између ФК Војводина и Ненада Лалатовића биће познат након данашњег састанка између шефа стручног штаба и чланова управе клуба.