naslovna

 

 

Miletić : Jovanović, Nestorović, G. Trivunović, N. Bagić, Pavkov, Banjac, Blažić, Prugić, N. B. Bagić, Doroslovački, D. Trivunović. Igrali su još: Petković, Rogić, Požarev, Slavnić, Škrbić, D. Trivunović, I. Bagić.

Vojvodina : Ivić, Petrović, Papović, Milić, Marić, Janković, Vasić, Dujić, Šćekić, Jović, Lovre. Igrali su još: Tarabić, Mirosavljević, I. Hrubik.

Gledalaca : 500

Sudija : Nikola Petrović

Strelci :  Prugić (Miletić), Papović 2, Milić 2, Dujić i Marić (Vojvodina).

Prva od dve utakmice u sklopu obeležavanja 100 godina FK „Vojvodina“ odigrana je danas u Mošorinu. Neposredno pre same utakmice u svečanom delu programa, okupljenim meštanima Mošorina, Vojvodinašima, kao i članovima dva kluba, obratili su se – G. Đorđe Nestorović , ispred Udruženja šajkaša „Vožd Đorđe Statimirović“, otvorivši svečanost, predsednica Saveta Mesne Zajednice G-đa Ruža Jovanović, istoričar i direktor Arhiva grada Novog Sada, Petar Đurđev,  kao i jerej Boško R. Marinkov, paroh mošorinski. Tom prilikom FK „Vojvodina“ uručena je ikona Svetog Velikomučenika Georgija, koji je i klupska slava. Nakon toga je usledila revijalna utakmica između FK „Vojvodina“ i FK „Miletić“, koja je završena pobedom FK „Vojvodina“ 6 : 1, mada je rezultat bio u sasvim drugom planu.Pre same utakmice, predsednik FK „Vojvodina“,  Zoran Šćepanović, uručio je predsedniku FK „Miletić“ kompletnu garnituru opreme (dresovi, šorcevi, štucne), kao i nekoliko fudbalskih lopti. Rečeno je da će FK „Vojvodina“ nastaviti da pomaže FK „Miletić“. Po završetku utakmice Mošorinci su priredili svečani ručak, na koji su pozvani i Novosađani.

Imajući u vidu da je bio jedan od osnivača, kao i sekretar kluba, sa pravom možemo reći da je danas, iz zaborava njegovo ime zasjalo punim sjajem, a sa njegovim i ime FK „Vojvodina“, čiji je prota Živanov neizbrisiv deo.