izložba

 

 

U okviru tradicionalnog novogodišnjeg koktela FK „Vojvodina‟ priređena je i muzejska izložba povodom 100 godina Kluba koju je otvorio Petar Đurđev, direktor istorijskog Arhiva Grada Novog Sada. Među prisutnima je bio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Posetioci su imali priliku da vide brojne eksponate, verne svedoke prošlog vremena i bogate istorije Kluba.

Nakon izložbe posetioci su se preselili u svečani salon Spensa gde su se gostima obratili Dušan Vlaović i gradonačelnik Miloš Vučević.

„Imali smo svi zajedno priliku da vidimo izložbu povodom 100 – godišnjice, u kojoj su predstavljeni svi oni koji su pisali istoriju našeg kluba. Burna i teška godina ostaje iza nas. Radovali smo se istorijskom startu u prvenstvu i ostao nam žal što u tom stilu nismo i završili jesenju polusezonu, ali već na proleće imaćemo novi priliku za radovanje. Tužni smo, jer su nas napustili Vujadin Boškov, Ivica Brzić, Petar Nikezic i Ilija Pantelić, legende Vojvodine i sportskog fudbal, ali smo i ponosni što je naš klub iznedrio ovakve veličine. Poslava veka postojanja ne završava se s krajem 2014. godine, jer planiramo da  martu 2015. organizujemo svečanu Akademiju kojom želimo da zaokružimo godinu jubileja. Tom prilikom biće predstavljena i klupska monografija u dva toma, na preko 1.000 stranica, čiji je autor Borivoj Mirosavljević. U ime predsednika Šćepanovića koji je odsutan zbog poslovnih obaveza i čije vam najlepše željeovim putem prenosim, želim vam svaku sreću u 2015. godini, uz nadu da će naša Voša nastaviti da nam puni srca‟,rekao je Dušan Vlaović.

„Ovo je najlepši kraj godine jubileja. Zahvalan sam upravi kluba koja me je pozvala i omogućila da budem sa fudbalerima i navijačima i još jednom se uverim koliko je veliko i značajno ime novosadskog kluba. Žao mi je što proslava 100 – godišnjice nije bila jos pompeznija i intenzivnija, ali me raduje to što vidim da dolazi do stabilizacije crveno-belih. Bilo bi značajno da neko predloži  ovaj klub za Februarsku nagradu Grada Novog Sada i nadam se da će to i uslediti. Vojvodina je deo velike trojke srpskog fudbala i opšti je interes da se stadion i prostor oko njega renoviraju i reorganizuju, kako bi ovaj klub obeležio, što od njega i očekujem, još bolje rezultate‟, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.