konferencija, mala

Fudbaleri Vojvodine sutra (sreda) ujutro, čarter letom iz Beograda, putuju u glavni grad Letonije – Rigu. Pred crveno-belima je revanš utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, koju u četvrtak, od 18 časova po našem vremenu (19 po lokalnom), igraju s ekipom Spartaksa iz Jurmale. Novosađani imaju prednost od 3:0 iz prvog susreta i veoma su blizu prolasku u narednu rundu i utakmicama sa Sampdorijom, ali njihova razmišljanja trenutno su vezana isključivo za susret u Letoniji.

– Iako imamo prednost od 3:0, svesni smo da nas očekuje ni malo laka utakmica u Jurmali – rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić. – Imamo dosta igrača koji osećaju posledice napada stomačnog virusa, ali i povrede, pa ćemo bukvalno tek pred polazak znati ko će krenuti na put. Proširili smo spisak kandidata za ekipu na 22 fudbalera, a mesta u avionu biće za njih devetnaestoricu. Imamo, dakle, dobar rezultat iz prvog susreta, ali ćemo morati da budemo maksimalno fokusirani u revanšu, kako bismo ispunili cilj i obezbedili prolazak u 3. kolo kvalifikacija. Još uvek vagamo koji igrači su najspremniji, a ne verujem da će poraz od Čukaričkog ostaviti traga na ekipu. Ni u tom susretu nismo odstupili od našeg načina igre, imali smo mnogo veći posed lopte i dominaciju na terenu, ali smo kardinalnim greškama omogućili suparniku da pobedi. Što se povrede Miljana Mrdakovića tiče, čekamo rezultate snimanja magnetnom rezonancom i on najverovatnije neće igrati u Jurmali.

Ognjen Ožegović će biti na raspolaganju treneru Zagorčiću, spreman da zameni Mrdakovića u špicu napada. On je debitovao u dresu Vojvodine u prvom susretu s Letoncima, kada je u igru ušao upravo umesto Mrdakovića, a sada će, čini se, dobiti priliku da zaigra od prvog minuta.

– Pred nama je teška utakmica u Letoniji, bez obzira na to što imamo prednost od 3:0 – naglasio je Ožegović. – Moraćemo da budemo maksimalno skoncentrisani  u revanšu, jer želimo da nastavimo evropski put. Nadam se pozitivnom rezultatu i sasvim je sigurno da ćemo i u revanšu ići na pobedu. Lično, nadam se da ću dobiti šansu da pokažem šta znam i da opravdam očekivanja i poverenje ljudi iz Vojvodine. Želja mi je da postignem gol i da svi zajedno proslavimo plasman u 3. kolo kvalifikacija za LE.

 

SUTRA TRENING NA STADIONU “SLOKAS”

Ekspedicija Vojvodine putuje sutra ujutro, letom za Rigu u 9,15 časova, na revanš susret sa Spartaksom. Crveno-beli će se, po dolasku u glavni grad Letonije, smestiti u hotelu, ručati, imati obavezni odmor i užinu, a posle toga, od 19 časova po lokalnom vremenu, odraditi trening na stadionu “Slokas” u Jurmali.

Duel Spartaks – Vojvodina igra se u četvrtak od 18 časova po našem vremenu (19 po lokalnom), a prenosiće ga RTV1, kao i Radio Novi Sad.