DSC_0417

 

U petak 12. juna počinje 33. po redu memorijalni kadetski turnir „Stevan Nešticki“. Biće ovo prvi put u sada već 33 godine dugoj tradiciji turnira, po čemu je jedinstven u ovom delu Evrope, da isti protiče bez pokojnog Ilije Pantelića, idejnog tvorca turnira.

Na pres konferenciji koja je održana u Media centru SC „Vujadin Boškov“, prisustvovali su direktor omladinske škole Branislav Novaković, predsednik organizacionog odbora profesor dr Radivoj Radosav, trener kadetske ekipe Vojvodine Zoran Vasiljević, kao i kapiten ekipe Marko Ilić.

– Ovo je prvi put u 33 godine dugoj istoriji turnira da on protiče bez pokojnog Ilije Pantelića, idejnog tvorca turnira. Ja sam imao tu sreću da dugi niz godina sarađujem sa njim, a sad sam došao u situaciju da organizujem turnir bez njega. Turnir je postao svojevrstan brend Kluba, a poznato je koji su igrači učestvovali na njemu. Tradicija turnira su i 4 stalna učesnika – Vojvodina, Partizan Crvena zvezda,  Republika Srpska, kojima bih se ovom prilikom, takođe, zahvalio. Zahvalio bih se i upravi Kluba na razumevanju, jer ovo je prvi put da Klub finansira turnir. Obaveza svih nas prema Iliji Panteliću je da sve bude bar kao što je bilo i do sada. Neko osnovno načelo turnira je da u prijatnoj atmosferi to bude festival mladosti i druženja. Imamo izuzetno talentovanu generaciju 98. i sa te strane sigurno da ćemo biti konukreti za osvajanje turnira. Uz lepo vreme i neizbežno druženje mislim da ćemo biti akteri još jednog dobrog turnira Nešticki, rekao je direktor omladinske škole Branislav Novaković.

– Meni je posebna čast što sam izabran za predsednika Organizacionog odbora. Sa Ilijom Pantelićem sam sarađivao do njegove smrti, dok sam sa Stevom Neštickim, čije ime turnir nosi, u vreme igračkih dana stanovao zajedno, rekao je predsednik Organizacionog odbora profesor dr Radivoj Radosav.

– Ja sam pre 5 godina sa generacijom 93. imao priliku da učestvujem u turniru „Stevan Nešticki“, koji smo, uz dopadljivu igru, osvojili. Očekujem da to ponovimo ove godine sa generacijom 98. koja, isto tako, ima talentovanih igrača, rekao je trener kadetske ekipe Vojvodine Zoran Vasiljević.

– Kao i uvek idemo na prvo mesto. Konukrencija će biti velika, međutim, mi dolazimo sa namerom da se predstavimo u dobrom svetlu. Pokušaćemo da opravdamo epitet jednog od favorita turnira. Atmosfera u ekipi je dobra, rekao je kapiten kadetske ekipe Vojvodine Marko Ilić.

 

RASPORED TURNIRA

Grupa A                                     Grupa B

Vojvodina                                  Partizan

Republika Srpska                     Crvena zvezda

Slavija Sofija                             Puškaš Akademija

 

12. jun – Petak

18 : 00 – Otvaranje turnira

18 : 15 – Vojvodina – Republika Srpska ; Partizan – Crvena zvezda

13. jun – Subota

8 : 00 – Polaganje venaca na grob Stevana Neštickog i Ilije Pantelića

9 : 00 – Slavija Sofija – Republika Srpska ; Puškaš Akademija – Crvena zvezda

17 : 30 – Vojvodina – Slavija Sofija ; Puškaš Akademija – Partizan

14. jun – Nedelja

9 : 00 – Utakmica za 5. mesto

9 : 00 – Utakmica za 3. mesto

10 : 30 – FINALE