Aleksandar Radovanović12

Trener Vojvodine Aleksandar Veselinović danas je igračima dao slobodno poslepodne. Samo u jutarnjim satima oni su, podeljeni u dve grupe, odradili vežbe u teretani hotela „Palisad“, a onda su mogli da se opuste, prošetaju, odspavaju i odmore pred nastavak priprema.

– Ne krijem, zadovoljan sam odnosom igrača prema obavezama i zato smo članovi stručnog štaba i ja rešili da im u četvrtak omogućimo kraći predah – rekao je Veselinović. – Odigrali smo susret između naše dve ekipe i drago mi je što se kod svih fudbalera videla velika želja za pobedom. To me ohrabruje i siguran sam da će i u nastavku boravka i rada na Zlatiboru oni zadržati isti, verujem i bolji odnos prema treninzima i kontrolnim utakmicama. Želim da posebno naglasim podatak da su u utorak i u sredu, igrači pretrčali po 15 kilometara, što dovoljno svedoči o intenzitetu rada.

Novosađani u subotu imaju proveru s ekipom podgoričke Budućnosti koja u petak stiže na poznatu srpsku planinu. Dr Vladimir Čolaković i fizioterapeuti Goran Marijan i Nemanja Mijić nemaju puno posla, što je takođe jedan od podataka koji raduje.

Tokom minulih dana dosta se u javnosti spekulisalo i o eventualnom odlasku štopera Aleksandra Radovanovića u redove portugalske Vitorije Gimaraeš, pa smo zamolili sjajnog Šapčanina da nam pojasni trenutnu situaciju.

– Interesovanje i konkretna ponuda Portugalaca zaista postoje i tokom narednih dana videćemo šta će se po tom pitanju dešavati – objasnio je Radovanović. –Iskreno, voleo bih da do eventualnog transfera dođe, jer mislim da je sada pravi trenutak da odem u inostranstvo i finansijski obezbedim sebe i porodicu, a i da Vojvodina zaradi novac. Nisam više toliko mlad igrač, ne znam da li će mi se ponovo ukazati ovakva šansa i to je jedini razlog zbog kojeg bih voleo da promenim sredinu. Ukoliko, ipak, ostanem u Novom Sadu, neće biti nikakav problem i trudiću se da maksimalno doprinesem što boljim igrama i rezultatima Vojvodine.

 

PERSIRANJE

Trener Aleksandar Veselinović ima sopstveni, specifični stil rada i odnosa prema igračima. Nametnuo je Novosađanima kako je neko primetio – germanski stil priprema, ali nismo uočili da se bilo ko od fudbalera žali na intenzitet treninga. Uz to, svakom od igrača šef stručnog štaba persira, ukazujući im na taj način posebno poštovanje, ujedno izbegavajući korišćenje kod nas uobičajenih, često i vulgarnih primedbi ili psovki.