vojvodina-admira

 

 

 

Ime fudbalskog kluba Admira asocira sve navijače Vojvodine na najslavniji period istorije „crveno-belih“. Podsećanja radi, austrijski klub je bio prvi rival Novosađanima u takmičenju za KEŠ u sezoni 1966/67. Tada su ova dva rivala odigrala do danas jedine dve međusobne utakmice.
Prvi susret odigran u Novom Sadu završio se rezultatom 0:0 da bi u revanšu u Beču  Vojvodina golom Silvestera Takača savladala svog tadašnjeg domaćina i plasirala se u drugo kolo.
Današnja Admira više nije onaj isti klub sa kojim je generacija Pantelića, Vučinića, Takača i ostalih vojevala ljutu bitku već „miks“ nastao spajanjem Admire, SC Vakera, Modlinga i Švadorfa. Puno ime današnjeg kluba je FC Trenkwalder Admira Wacker Modling koji je osim imena promenio i mesto stanovanja jer se iz Beča preselio u grad Modling koji se nalazi 14 km južno od austrijske prestonice.

Admira je osnovana 1905. a u dosadašnjoj istoriji prvak Austrije bila je 9 puta, pobednik Kupa 6 puta kao i  jedan trofej u Superkupu.
Austrijanci u svom sastavu nemaju neka zvučna fudbalska imena ako izuzmemo nekadašnjeg reprezentativnog levog beka  Markusa Kacera koji je već igrao protiv Vojvodine i to u dresu Rapida na one dve već čuvene utakmice kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope u leto 2012. Pored njega tu je i povremeni reprezentativac Burkine Faso Isiaka Oedraogo koji igra na mestu napadača.

Utakmica Admira-Vojvodina igra se u Sportskom centru „Kaya“ u nedelju 26. 01. 2014. sa početkom u 15:00  časova po lokalnom (14:00  po srpskom) vremenu.

KIŠA SPREČILA IZLAZAK NA TEREN

Veliki pljusak koji je počeo u popodnevnim časovima onemogućio je fudbalere Vojvodine da izađu na teren pa su „crveno-beli“ umesto toga odradili trening u teretani i relaksaciju u bazenu.