Renan da Silva Alveš

 

Brazilac Renan da Silva Alveš odradio je prvi trening sa fudbalerima Vojvodine, baš kao i novopridošli Saša Popin, dok je napadač Đorđe Ivković, koji je prethodnih dana bio na probi, napustio redove crveno-belih.

Fudbaleri Vojvodine danas pre podne nastavili su sa radom na pripremama na Zlatiboru. Na terenu sportskog centra „Palisad“, oni su odradili još jedan trening jačanja fizičkih sposobnosti, a po prvi put, sa njima je trenirao i Brazilac Renan da Silva Alveš. Osim njega, sa crveno-belima je radio i napadač Saša Popin (27), koji je sinoć stigao u hotel „Palisad“ i u naredna dva dana treba da bude poznato da li će potpisati ugovor sa klubom.

Reč je o igraču visokom 202 cm i rođenom 28. oktobra 1989. godine u Beogradu, koji igra na poziciji napadača, a seniorsku karijeru počeo je u ekipi Mladosti iz Apatina. Potom je nastupao još za Sliven (Bugarska), Novi Sad, Horizont (Makedonija), Novi Pazar, Panduri (Rumunija), Sageata Navodar (Rumunija), Lombard Papa (Mađarska), Sombateli (Mađarska) i Soproni (Mađarska).

S druge strane, pripreme crveno-belih napustio je Đorđe Ivković, koji je pre nekoliko dana bio došao na probu. S obzirom na to da se nije nametnuo kao neko od koga bi se očekivalo da ima značajnu minutažu u narednoj sezoni, odlučio je da potraži sredinu u kojoj će imati više prilike da igra.

Današnji trening propustili su i prvotimci Vojvodine Nikola Antić i Nikola Kovačević. Antić je zadobio lakšu povredu zadnje lože, pa se očekuje da će se u rad uključiti za dan-dva, dok će nekoliko dana pauze morati da napravi i Nikola Kovačević, koji je na utakmici protiv Zete zadobio lakšu povredu zgloba.

Fudbaleri Vojvodine danas od 18 časova odradiće novi trening, a sutra će odigrati novu prijateljsku utakmicu i to protiv ekipe Mladosti iz Podgorice. Taj meč najverovatnije će se igrati od 18 časova na terenu sportskog centra „Palisad“.