Dušan Mijić, Andreas Breme i Dragoslav Vuković

 

Bivši fudbaler mnogih velikih evropskih klubova i proslavljeni nemački reprezentativac Andreas Breme imenovan je za ambasadora FK Vojvodina, koji će raditi na jačanju pozicioniranja kluba u zemlji i inostranstvu.

Na konferenciji za novinare u FC „Vujadin Boškov“, Vojvodina je predstavila svoje najnovije, ali najspektakularnije pojačanje ove zime!

U pitanju je Andreas Breme, legenda nemačkog fudbala i strelac pobedonosnog gola za Nemačku u finalu Mondijala u Italiji 1990. godine. Bio je to nezaboravni duel sa Argentinom, koji su “Panceri“ dobili sa 1:0, a gol odluke Breme je postigao u 85. minutu iz jedanaesterca.

Kako je saopšteno na konferenciji za medije, on će raditi na “pozicioniranju kluba u zemlji i inostranstvu“.

– Nijednog trenutka neću se mešati u rad trenera Ivanovića. Moj zadatak jeste da poradim zajedno sa ljudima u Upravi da dotaknemo poziciju kakvu i zaslužuje klub takve tradicije i omladinske škole – poručio je Breme na svojoj promociji.

Čelnici kluba poručili su da dolazak Andreasa Bremea predstavlja “iskorak u odnosu na uobičajene fudbalske relacije u Srbiji“.

Breme je za reprezentaciju Nemačke odigrao 86 mečeva, uz osam postignutih golova. Tokom klupske karijere, najdublji trag ostavio je u Bajernu, Interu i Kajzerslauternu.