Aleksandar Andrejević

 

Štoper Proletera Aleksandar Andrejević (24), koji se trenutno nalazi na probi u Vojvodini, izjavio je da crveno-beli imaju vrlo mlad sastav, ali da od Voše ipak očekuje da opravda visoka očekivanja u nastavku sezone.

Fudbaleri Vojvodine ušli su u drugu nedelju rada na pripremama u Budvi. Vreme na crnogorskom primorju je idealno za fudbal i trening, sa dnevnom temperaturom od oko 13-14 stepeni i bez ikakvih padavina, pa fudbaleri Vojvodine vredno treniraju i spremaju se za izazove koji ih očekuju u drugom delu sezone.

Sa posebnim motivom i željom da se izbori za mesto među prvotimcima „stare dame“ kada počne borba za bodove, radi Aleksandar Andrejević, 24-godišnji štoper novosadskog Proletera, koga je šef stručnog štaba Vojvodine Dragan Ivanović pozvao da se priključi pripremama crveno-belih i tako mu dao šansu da se nametne za dres Voše.

Ovaj snažni i visoki momak ne krije da mu je poziv da se uključi u rad sa Vojvodinom i te kako prijao.

– Pozivom Vojvodine sam stvarno bio iznenađen. U Proleteru sam bio samo šest meseci i odigrao sam dobro, ali ne mogu baš reći da sam očekivao da ću biti pozvan u Vojvodinu. Što se tiče rada na pripremama, hvala Bogu, sve je normalno i ide kako treba, a svi se trudimo da se nametnemo treneru – kaže Andrejević.

Na poziciji štopera, konkurencija je dosta jaka, jer tu su Planić, Puškarić, nedavno je stigao Maslać, a ekipi je priključen i Filip Babić?

– Naravno, konkurencija je jaka, o tome nema govora. Meni lično odgovara formacija koju traži trener Ivanović sa trojicom u odbrani, jer sam to već igrao u Donjem Sremu kod Dušana Kljajića. Upoznat sam sa zadacima koje zahteva takav sistem, tako da mi to nije nikakav problem. Ipak, i dalje sam igrač Proletera, ovde sam došao na probu, pa ćemo videti šta će biti.

Kako je počeo tvoj fudbalski put?

– Moj otac je u fudbalskim vodama, pa sam počeo da treniram dosta rano, praktično već sa pet-šest godina. On je radio sa mnom i ja sam se maksimalno posvetio tome, a ponikao sam u fudbalskom klubu Mladenovac, doskorašnjem drugoligašu.

Deo svoje karijere proveo si u Češkoj, u Pribramu?

– Da, tamo sam otišao iz Čukaričkog i proveo tri godine. Za mene je to bilo veoma dobro iskustvo, jer u Češkoj se igra dobar fudbal i imaju jaku ligu.

Međutim, prethodnih šest meseci proveo si u Proleteru sa Slane Bare, koji je prijatno iznenadio u Prvoj ligi Srbije?

– Sakupili smo dosta bodova, što je jako bitno za klub, jer smatram da tim sada može rasterećeno da uđe u drugi deo sezone. Što se mene lično tiče, iako uvek može bolje, smatram da sam odigrao dosta dobro i korektno.

Šta očekuješ od Vojvodine u nastavku sezone?

– Igre Vojvodine sam pratio minule jeseni i kod kuće sam gledao bukvalno svaku utakmicu. Ove zime, bilo je dosta promena u igračkom kadru. Ekipa je mlada, ali od nje se dosta očekuje i ja verujem da će ta očekivanja opravdati – rekao je Andrejević.