Ванредно стање у Србији изазвано пандемијом корона вируса обуставило је сва спортска такмичења у земљи, па тако и фудбалску Супер лигу, али фудбалери Војводине се, онолико колико могу у оваквим околностима, припремају као да ће првенство бити настављено сутра.

Према речима дефанзивца црвено-белих Николе Андрића, он и његови саиграчи раде по инструкцијама које су добили и поштују све мере предострожности.

– Са нашим кондиционим тренером Сашом Семередијем, три-четири пута недељно имамо заједничке онлајн тренинге, што је добро због атмосфере унутар тима, јер тренирати сам уме да буде и досадно. Поред тога, користим прилику што сам код родитеља у селу Рабровац да три-четири пута недељно одем на трчање на локалном фудбалском терену, а верујем да ћемо сви ускоро имати и кућни бицикл, па ћемо и на тај начин моћи да одржавамо кондицију – каже Андрић.

Он и његова породица строго воде рачуна о мерама заштите које је прописала држава.

– Брат ми се недавно вратио кући из Дубаија, па смо сада сви ту осим супруге, која је у Словачкој и тамо треба да се породи у априлу. Мислим да нико од нас није очекивао да овако нешто може да се деси, јер су у почетку сви мислили да је ово неки мали, безазлен вирус, али се испоставило да је заправо много озбиљнији – истиче Андрић.

Тренутно је још увек неизвесно да ли ће се првенство у Србији наставити и кад.

– Мислим да о томе коначно реч треба да дају стручни људи из Фудбалског савеза. Видим да ће у Енглеској и Немачкој првенство бити настављено у мају и да ће се, пред празним трибинама, играти све до краја јуна. Не знам да ли ће тако бити и код нас, али у сваком случају, морамо бити спремни на сваку одлуку Савеза. Зато и ово време морамо користити максимално колико можемо да задржимо физичку спрему – напомиње Андрић.

Он се ове зиме прикључио екипи Војводине из Младости и за сада се одлично уклопио у нову средину.

– До појаве вируса, стварно је све било супер. У почетку ми је било мало тешко, зато што сам био сам, али имам неке пријатеље овде које познајем од раније, а и са новим саиграчима сам се брзо зближио и уклопио. Атмосфера међу нама је заиста одлична и ту не мислим само на нас играче, већ и на тренера, кондиционог тренера, физиотерапеуте, спремачице и буквално све остале људе у клубу – рекао је Андрић.