Nikola Ašćerić

 

Napadač Vojvodine Nikola Ašćerić (24) izjavio je da mu postignuti golovi ne znače mnogo ukoliko njegova ekipa ne pobedi.

Napadač Nikola Ašćerić poslednje je pojačanje Vojvodine u zimskom prelaznom roku. On se svojim novim saigračima pridružio iz niškog Radničkog i to dok su bili na pripremama na Zlatiboru, ali je vrlo brzo dobio priliku i za sada, sa dva gola na dve utakmice, u potpunosti opravdao očekivanja.

Nažalost, rezultati Vojvodine na ta dva meča nisu bili onakvi kakve su očekivali navijači.

– Neverovatno da smo na dve utakmice zaredom bez pobede ostali u poslednjem minutu. Prvo u Kupu, pa sad i u prvenstvu. Protiv Rada nam je na kraju popustila koncentracija i za to smo bili kažnjeni – kaže Ašćerić.

Samim tim, ni svom ličnom dobrom startu u novom klubu centarfor Vojvodine nije se naročito obradovao.

– To je, baš kao što kažete, samo dobar start i ništa više. Džabe golovi ukoliko ekipa ne pobedi, jer dobri rezultati tima su jedino što je zapravo važno – naglašava Ašćerić.

U narednom kolu, na „Karađorđe“ stiže čačanski Borac.

– To je slična ekipa kao i prošle polusezone, kada su beležili odlične rezultate. Doduše, otišlo im je nekoliko igrača, ali su zato doveli i pojačanja. Klub kao što je Vojvodina treba na svakom meču da ide na pobedu, tu nema dileme, a na ovoj utakmici ćemo imati poseban imperativ trijumfa. Igraćemo pred našim navijačima i nadam se da ćemo ih obradovati pobedom – rekao je Ašćerić.

Utakmica između Vojvodine i Borca na programu je u petak, sa početkom u 16 časova.