Milan Jovanović

 

Prijateljski humanitarni meč „Asovi za decu“ između bivših asova FK Vojvodina i članova FIFPro odigran je danas na „Karađorđu“.

Kupovinom ulaznice i slanjem SMS poruke na broj 8495, akciju je podržalo oko 2.000 gledalaca, koji su istovremeno imali priliku da na delu ponovo vide igrače koje su nekada gledali u crveno-belom dresu.

Za Vojvodinu su od početka zaigrali Žakula, Tanasijević, Batak, Šaula, Vranješ, Dunđerski, Krivokapić, Tanjga, Mil. Jovanović, Belić i Vorkapić, da bi kasnije nastupili još i Jovanić, Belada, Stepanov, Puača, Davidov, Drakulić, Mar. Jovanović, Lazarević, Vještica, Aleksić, Francišković i Neziri.

S druge strane, tim Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera FIFPro na teren je izašao u sastavu: Hesus, Meginis, Jurić, Kambel, Hulubei, Janović, Damjanović, Stefanović, Barbara, Mama i Valtin, a igrali su još i Evangelista, Kejhil, Raković, Vučićević, Nuhi, Poledica, Mladenović, Boškić, Čvarkov, Torbica, Korti, Đidić, Joanis, Leone i Sultana.

Pred početak utakmice, predsednik evropskog ogranka Sindikata profesionalnih fudbalera i nekadašnji igrač Vest Hem junajteda Bobi Barns je osnivaču organizacije „Zajedno za život“ Jovanu Simiću uručio ček na 10.000 evra, koji će biti iskorišćen za pomoć deci kojoj je potrebno lečenje i kojoj ova organizacija u kontinuitetu pruža svesrdnu i iskrenu podršku. Potom je početni udarac na utakmici izvela Teodora Milić, nakon čega je simbolično pušteno i 30 belih golubova, a zatim je sva pažnja gledalaca bila usmerena ka igračima dve ekipa.

Publika je ovacijama pozdravila igrače oba tima, a posebno bivše asove Vojvodine, koji su tokom prethodnih decenija rado gledali u dresu „stare dame“. Njihove ovacije su posebno usledile u 14. minutu, kada je sjajni Radovan Krivokapić poveo loptu i proigrao Milana Jovanovića, a Lane je, nesebično, odigrao pas do Petra Puače, koji je sa nekoliko metara prosledio loptu u protivničku mrežu. Međutim, svega nekoliko minuta kasnije, i gosti su došli do gola i tako poravnali rezultat.

Atmosferu na stadionu je dodatno podizao i voditelj Radija AS FM, ujedno i zvanični spiker na stadionu „Karađorđe“ Aleksandar Karanović, a dugo čekanu priliku da pokaže svoje umeće na fudbalskom terenu u drugom poluvremenu dobio je i glumac Dejan Ćirjaković, ljubiteljima serije „Državni posao“ poznatiji kao Boškić. Na njegovu žalost, nije uspeo da se upiše u strelce, mada je po izlasku iz igre tvrdio da nad njim nije dosuđen čist penal kada je pao u šesnaestercu, obrazloživši to rečima: „Nisam se sigurno sam sapleo“. Ipak, sudija Miroslav Radoman, kao i svi prisutni na stadionu, samo se nasmejao na ove reči.

Međutim, bez obzira na to, nekadašnji Vošini asovi su u 62. minutu ponovo poveli i to golom sadašnjeg sportskog direktora Vojvodine Saše Drakulića, a nakon 15 minuta moglo je biti i 3:1 za Vojvodinu. I dalje neuhvatljivi Milan Jovanović je u svom stilu prošao pored nekoliko igrača FIFPro-a i bio oboren u šesnaestercu. Lane je i šutirao penal, ali neprecizno, pa je ostalo 2:1 za Vošu.

U 84. minutu, simbolično kao znak podsećanja na SMS broj 8495, utakmica je prekinuta, nakon čega su svi prisutni na stadionu poslali poruku za pomoć deci kojoj je pomoć najpotrebnija. Na taj način, još jednom se pokazao značaj ove akcije, kao i humanost svih koji su u njoj učestvovali.