VEST

 

 

 

Kada na teren jedni pred druge izađu Spartak i Vojvodina onda dobri poznavaoci fudbalskih prilika imaju dilemu ko u stvari igra protiv koga ? Spartak protiv Spartaka ili Vojvodina protiv Vojvodine.

Deluje ova konstatacija za nekog verovatno konfuzno ali ako pogledamo igračke kadrove dva najbolja pokrajinska kluba sve će nam biti mnogo jasnije. Vladimir Kovačević, Slobodan Novaković, Veseljko Trivunović, Janko Tumasević, Budimir Janošević, Milan Vojvodić, Vladimir Torbica, Milan Jovanić, Lazar Veselinović, Darko Puškarić, Nikola Popara ..igrači su koji su nosili dresove oba kluba, a koji će u nedelju biti ljuti rivali.

U uvodu vojvođanskog derbija Šef stručnog štaba Novosađana Branko Babić kaže da njegov tim ima imperativ dobre, kvalitetne i rasterećene igre pre nego rezultata. Trener Vojvodine ističe da ceni protivnika koji je izuzetno iskusna ekipa i kojeg krasi ofanzivna igra na svom terenu. „Plavi golubovi“ po rečima stratega Voše u završnicu napada dolaze sa velikim brojem igrača i to je segment na koji se mora obratiti posebna pažnja.

Mali problem predstavljaće činjenica da su u protekla dva dana četvorica mladih igrača Vojvodine (Milinković-Savić, Gaćinović, Babić i Spremo) nastupali za reprezentaciju pa će zbog toga sastav ekipe biti poznat tek nakon sutrašnjeg treninga. Težak teren predstavljaće dodatni problem ali to za Babića nikako nije alibi jer, kako sam kaže, i rival će imati potpuno iste uslove za igru.

Povratnik u redove „crveno-belih“ i jedan od najistaknutijih prvotimaca u prethodne dve prvenstvene utkmice, Nino Pekarić tvrdi da je dobitna formula za njegov tim igra iz prvog poluvremena protiv Voždovca. Ukoliko igrači ispoštuju dogovor i budu imali maksimalni pristup obavezama, put do uspeha biće im mnogo lakši.

Utakmica Spartak-Vojvodina igraće se na Gradskom stadionu u Subotici u nedelju 09. marta 2014. sa početkom u 13:00 časova.