Radoslav Batak

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da je optimista pred prvenstveni meč protiv Crvene zvezde i naglasio da ukoliko njegovi igrači ponove pristup utakmici kao nedavno protiv Partizana, veruje da će crveno-beli ostvariti dobar rezultat.

Ritam izuzetno jakih utakmica za vrlo kratko vreme, za fudbalere Vojvodine nastavlja se već u nedelju. U derbiju trećeg kola plej ofa Super lige Srbije, crveno-beli će gostovati velikom rivalu iz Beograda, ekipi Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“. Posle dva uzastopna susreta protiv Partizana, u prvenstvu i u Kupu, Vošu za dva dana očekuje novi derbi, a novi šef stručnog štaba Radoslav Batak ima umereni optimizam pred ovaj meč.

– Šta reći o ekipi Crvene zvezde, a da to već nije poznato javnosti? To je aktuelni šampion, ima vrhunskog trenera, odlične domaće i strane igrače i kvalitetni su na svim pozicijama. Što se nas tiče, ako budemo imali pristup kao na prošloj utakmici protiv Partizana, mislim da će doći i dobar rezultat. Želim da ponovimo disciplinu kao na prošlom meču – kaže Batak.

Pred susret protiv Crvene zvezde, u ekipi Vojvodine nema većih kadrovskih problema.

– Jovančić je protiv Partizana odigrao i više nego što je bilo predviđeno. Juče smo imali trening oporavka, a danas polako počinjemo da se pripremamo za utakmicu protiv Crvene zvezde. Svi igrači su maksimalno spremni – naglašava Batak.

Na konferenciji za novinare održanoj na stadionu „Karađorđe“, predstavnike medija interesovalo je u kojoj će formaciji Vojvodina nastupiti protiv Crvene zvezde.

– Formacija je samo osnovni raspored igrača na terenu. Meni je mnogo važnije da protiv Crvene zvezde, kao i protiv Partizana, pokažemo disciplinu u igri, kompaktnost i jaku sredinu terena. Ako tako bude, uveren sam da nećemo imati problema – ističe Batak.

Šefa stručnog štaba Vojvodine nisu dotakle priče o tome da će njegova ekipa navodno pustiti Crvenu zvezdu da pobedi.

– Za te priče niti znam, niti ih pratim, niti me je to ikada interesovalo ni kao fudbalera, ni kao čoveka. U životu, mogu da garantujem samo za sebe, a znam da niko od mojih igrača i članova stručnog štaba nijednog trenutka neće imati nedoumicu po tom pitanju. Na svakoj utakmici ići ćemo na to da pokušamo da pobedimo – ističe Batak.

Prema njegovim rečima, nema nikakvog razloga da igrači Vojvodine osećaju pritisak pred ovu, ali i pred bilo koju drugu utakmicu.

– Pred ovu utakmicu, igračima sam rekao, a pred svaku narednu ću im ponoviti – sav pritisak je na meni. Protiv Partizana mi je bila prva utakmica kao šefu stručnog štaba. Igrači ne treba da osećaju nikakav pritisak, već samo da imaju vere u sebe i pokažu ono što znaju i ono što se dogovorimo u svlačionici. Ni manje, ni više od toga – naglašava Batak.

Novinare je interesovalo i da li postoji neka utakmica protiv Crvene zvezde koju pamti još iz svojih igračkih dana.

– Pamtim utakmicu u Beogradu, kada je rezultat bio 2:2, a baš je sadašnji član u našem stručnom štabu Milan Belić dao jedan gol na tom meču. Crvena zvezda je tad imala ozbiljnu ekipu koja je igrala Evropu, u kojoj su bili poznata imena kao što su Lerinc, Aćimović, Pjanović, Vidić itd. – rekao je Batak.

Utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine zakazana je za nedelju na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu. Početak je u 18 časova, a meč će direktno biti prenošen na prvom kanalu televizije Arena sport.