Radoslav Batak

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da će njegova ekipa sutra pokušati da prekine neugodnu tradiciju i iz sedmog pokušaja konačno savlada tim Voždovca u Beogradu.

Ove nedelje, završava se takmičenje u Super ligi Srbije. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola, a prvo je na programu već sutra. Fudbalere Vojvodine očekuje gostovanje u Beogradu, a rival će im biti ekipa Voždovca. Crveno-belima nedostaje još jedan bod da i teoretski obezbede plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone, pa se svakako nadaju da će taj primaran rezultatski cilj s početka ovog prvenstva sutra i definitivno biti ostvaren.

Ipak, šef stručnog štaba „stare dame“ Radoslav Batak ne očekuje laku utakmicu.

– Igramo protiv kvalitetne ekipe Voždovca, sa kvalitetnim i proverenim pojedincima, koji su nastupali u turskim i kazahstanskim klubovima i koji su igrali za reprezentacije svojih zemalja. Predvođeni su mladim trenerom Ilijom Stolicom, protiv koga sam imao priliku da igram i koji je za kratak period napravio odličan rezultat. To je ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće na terenu – kaže Batak.

Vojvodina će sutra protiv sebe imati i tradiciju, s obzirom na to da u do sada šest odigranih utakmica protiv Voždovca u Beogradu, nijednom nije uspela da ostvari pobedu (ima dva remija i četiri poraza).

– Naravno da će Vojvodina pokušati da promeni tu statistiku i posle šest utakmica konačno dođe do pobede. Nažalost, Planić neće moći da igra zbog crvenog kartona, a i rekao sam da ćemo, kao i na prethodnoj, zbog gustog rasporeda sreda – subota i na naredne dve utakmice rotirati igrače i pokušati da izvedemo najbolji mogući tim. Naravno, uz proveru nekih mlađih igrača, kao i onih koji su imali manju minutažu, kako bismo videli na koga od njih možemo da računamo u narednoj sezoni. Na prošlom meču, videli smo da su igrači koji su dobili šansu odigrali maksimalno dobro i kvalitetno, što ćemo pokušati i na naredne dve utakmice – kaže Batak.

Zbog povrede, Voša će i protiv Voždovca biti oslabljena neigranjem Aleksandra Paločevića.

– I dalje je van stroja, juče je lagano počeo sa trčkaranjem, ali nije spreman, jer nije odradio nijedan trening sa ekipom, tako da neće biti u kombinaciji za meč – rekao je Batak.

Utakmica između Voždovca i Vojvodine igra se sutra od 19 časova, na krovu tržnog centra „Stadion“ u Beogradu.