Radoslav Batak

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da će njegova ekipa ići na pobedu protiv Ružomberoka i istakao da se do trijumfa mnogo lakše stiže uz podršku navijača sa tribina.

Posle nešto više od mesec dana pauze, fudbaleri Vojvodine ponovo će odigrati jedan zvaničan takmičarski meč na „Karađorđu“. U prvom meču u novoj sezoni, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protivnik crveno-belima u četvrtak od 20 časova biće slovačka ekipa Ružomberok, koja je u minulom prvenstvu svoje zemlje zauzela visoko treće mesto.

Na konferenciji za novinare pred ovaj meč, šef stručnog štaba „stare dame“ Radoslav Batak istakao je da Vošu očekuje ozbiljan protivnik.

– Ružomberok je jedna organizovana ekipa, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane i nisu slučajno tokom čitave prošle sezone bili na trećem ili četvrtom mestu u slovačkoj ligi. Međutim, mi se spremamo još od trećeg juna i mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, što naravno treba pokazati i na terenu. Nadam se da ćemo se sutra, pred našim navijačima, prikazati u najboljem mogućem svetlu – ističe Batak.

Vojvodina protiv Ružomberoka neće nastupiti kompletna.

– Jedini problem za sada je izvesno neigranje Antića, koji još uvek oseća posledice povrede zadnje lože. Svi ostali su spremni, uključujući i Jovančića i Lakićevića, koji su prethodnih dana takođe imali lakše povrede – napominje Batak.

On je upitan da prokomentariše i stanje štopera Renana da Silve Alveša, koji je ovog leta stigao među crveno-bele.

– Alveš je dva-tri dana bio bolestan, ali njemu je svakako potrebno još oko nedelju dana da sustigne ekipu po pitanju fizičke spreme. Za sada još uvek nije potpuno spreman, a na poslednjim utakmicama, na tom mestu smo imali alternative u vidu Kovačevića i još nekih igrača – kaže Batak.

Prema njegovim rečima, nema dileme da će „stara dama“ sutra igrati na pobedu.

– Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu, pa će, naravno, tako biti i sutra. Prvi meč igramo kod kuće, potom putujemo u Slovačku i svaki pozitivan rezultat uz neprimljen gol daće nam nadu i mirnoću pred revanš. Kada se ne primi gol, igrači uvek dobijaju na samopouzdanju – naglašava Batak.

Podrška publike na sutrašnjoj utakmici mnogo bi značila ekipi Vojvodine.

– Naravno da je podrška navijača uvek važna, jer nije isto igrati pred punim i pred polupraznim stadionom, što smo već nekoliko puta naglasili. Na kraju krajeva, fudbal se i igra zbog navijača, jer sa njima je potpuno drugačiji ambijent i utisak o utakmici, a i velika su podrška samim igračima – kaže Batak.

Šef stručnog štaba Vojvodine zadovoljan je kako su se u tim uklopili igrači koji su nedavno stigli u klub.

– Generalno sam zadovoljan. Na pozicijama igrača koji su otišli iz kluba, doveli smo adekvatne zamene. S obzirom na to da su sa nama tek neke dve nedelje, to za sada ide sasvim OK, a kako vreme bude odmicalo, verujem da će biti sve bolje i bolje – kaže Batak.

On zna i odakle njegovoj ekipi preti najveća opasnost.

– Analizirali smo Ružomberok i pogledali smo njihove četiri utakmice iz prošle sezone, kao i sa priprema. To je relativno visoka ekipa, koja ima dobar ofanzivan prekid – naglašava Batak.

Novinare je interesovalo i kakva je trenutna situacija u vezi sa Dejanom Melegom.

– Očekivao sam ga na treningu posle Evropskog prvenstva za mlade, ali on se nije pojavio. Ne znam kakva je trenutna situacija i da li je njegov transfer završen, a u to svakako ni nisam mnogo ulazio. Za mene su uvek dobrodošli igrači koji su glavom u Vojvodini i koji, naravno, to podupiru svojim kvalitetom – ističe Batak.

Prodaja ulaznica za meč između Vojvodine i Ružomberoka vršiće se po sledećem rasporedu:

sreda, 28. jun: Na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 12 do 18 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad.

Na blagajni na istočnoj tribini (pored restorana „Ognjište“), od 12 do 18 časova, moći će da se kupe ulaznice za istok.

Četvrtak, 29. junNa glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 16 do 20 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad i istok. U prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona, od 17 do 20 časova, moći će da se kupe ulaznice za sever.

Ulaznice će se prodavati po ceni od 300 (zapad), 200 (istok) i 100 dinara (sever), s tim da će jedno lice moći da kupi najviše tri ulaznice.

Ulaznice će se prodavati po principu „jedna ulaznica – jedna stolica“, što znači da će karte za utakmicu morati da imaju i deca bilo kog uzrasta.

Ulazak na ovu utakmicu biće omogućen i svim navijačima koji imaju sezonsku ulaznicu FK Vojvodina iz prošle sezone, a meč će direktno biti prenošen na prvom programu Radio televizije Vojvodine.