Radoslav Batak

 

Posle pobede njegovog tima nad Ružomberokom, šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da je zadovoljan igrom svojih igrača i istakao da se nada plasmanu u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vojvodina je večeras pobedila Ružomberok rezultatom 2:1 (2:0), u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Od prvog minuta smo nametnuli visok tempo i već u uvodnom delu smo uspeli da povedemo sa 2:0. Mislim da smo do kraja prvog poluvremena mogli da postignemo i treći gol i kasnije mirno privedemo utakmicu kraju. Međutim, početkom drugog poluvremena smo dopustili blagu inicijativu Ružomberoka, iako smo nakon toga ponovo uspostavili naš tempo i nekoliko puta ugrozili protivnički gol. Planić je imao stopostotnu priliku kada je sa četiri metra uputio udarac glavom i pravo je čudo kako lopta nije ušla u gol, ali dobro je da smo stvarali šanse. Ovo nam je treća-četvrta nedelja rada i još uvek nismo potpuno spremni, a kako vreme bude odmicalo, bićemo sve bolji. U revanšu će biti pune tribine, a to je ono što treba igračima. Nadam se prolasku – ističe Batak.

Na konferenciji za novinare posle meča, on je upitan zbog čega u protokolu za utakmicu nije bilo Uroša Stamenića.

– Od kako sam preuzeo ekipu, ovo je prvi put da Stamenić nije bio među 18 igrača za meč. Imamo 20 podjednako kvalitetnih igrača, ali po propisima UEFA i FIFA, ne mogu svi da budu u protokolu – kaže Batak.

On je prokomentarisao i igru u odbrani svog tima.

– U narednim danima ćemo videti i analizirati šta je to što je bilo dobro, a šta treba da ispravimo. U svakom slučaju, radićemo na tome – napominje Batak.

Šef stručnog štaba Vojvodine upitan je i za fizičku pripremljenost svojih igrača.

– Ne mislim da je to uticalo na rezultat, ali moguće je da u jednom periodu meča nismo izgledali 100 posto spremni. Utakmica je imala visok tempo, dominirali smo… Da smo u nekim fazama bolje kontrolisali loptu, poraslo bi nam samopouzdanje, a protivnik bi više trčao. Tada možda ne bi izgledalo kao da smo fizički pali – ističe Batak.

Predstavnici medija zamolili su ga da u procentima proceni šanse svog tima da se plasira u narednu fazu takmičenja.

– Na poluvremenu, igračima sam rekao da je gotova tek prva četvrtina, posle koje vodimo 2:0. Sada je 2:1 i mislim da imamo oko 60 posto šanse da se plasiramo dalje. Međutim, revanš će od početka meča biti neizvestan i nezahvalno je bilo šta prognozirati. Na terenu će se sve reći – istakao je Batak.