Dušan Mijić, Radoslav Batak i Dragoslav Vuković

 

Novi šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da je izuzetno srećan što se posle 14 godina vratio u klub u kojem je igrački stasao i istakao da ima veliku želju i entuzijazam da napravi dobre rezultate sa „starom damom“.

Fudbalski klub Vojvodina danas je predstavio svog novog šefa stručnog štaba. Posle iznenadnog odlaska Aleksandra Veselinovića, rukovodstvo kluba brzo je reagovalo i na njegovo mesto postavilo Radoslava Bataka, bivšeg dugogodišnjeg prvotimca crveno-belih, koji je dres „stare dame“ nosio krajem prošlog i početkom ovog veka.

Predsednik FK Vojvodina Dušan Mijić istakao je da uprava kluba nije imala mnogo vremena za donošenje odluke, ali smatra da je Radoslav Batak pravo rešenje za klupu Vojvodine.

– Kao što vidite, stvari se jako brzo dešavaju. Dogodila nam se situacija kojoj se nismo nadali, a kroz razgovor, gospodin Vuković i ja smo došli do zaključka da bi najbolje rešenje za Vojvodinu bilo da uspostavimo saradnju sa trenerom koji ima energiju, međunarodno iskustvo i želju da pokaže svoje trenersko znanje. Iz tog razloga, opredelili smo se za Raleta (Radoslav Batak), koga poznajem još iz vremena dok je igrao za Vojvodinu, jer sam i u to vreme bio član uprave. Ako uspe na igrače da prenese ono što je njega krasilo kao fudbalera, Vojvodina će sigurno dobiti jednog vrhunskog trenera. Želim mu uspešan rad i da pokušamo da osvojimo ono što može da se osvoji, a to je Kup Srbije – rekao je Mijić.

Sa njim se složio i predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković.

– Ne tako davno, ovde smo predstavili prethodnog trenera, koji je iz nama neobjašnjivih razloga dao ostavku dan pred meč protiv Partizana. Kao i veći deo javnosti, bili smo zatečeni i dovedeni pred svršen čin. Utakmica je protekla tako kako je protekla, a sada smo na novom početku. Radoslav Batak je najbolje rešenje u ovom trenutku, jer je dete Vojvodine i odigrao je mnogo utakmica za prvi tim, a u budućnosti ćemo se generalno okrenuti tome da u klub vraćamo decu Vojvodine. Novosadska javnost ga dobro poznaje kao uzornog sportistu, dobrog oca i prijatnog čoveka. Mlad je, zdrav, snažan i nadamo se da će uspeti svoju energiju da prenese na igrače. Do kraja prvenstva je ostalo još pet kola i valjda ćemo uspeti da ostvarimo zacrtani cilj, a to je treće mesto i izlazak u Evropu – rekao je Vuković.

U svom prvom obraćanju medijima kao novi šef stručnog štaba „stare dame“, Radoslav Batak odisao je optimizmom i pozitivnom energijom.

– Zahvaljujem se rukovodstvu kluba na ukazanoj šansi. Mnogi smatraju da sam neiskusan trener, što nije daleko od istine, ali ja nemam problem sa tim. Mislim da mladi ljudi treba da preuzimaju odgovornost i da se izbore za svoje ideje. Poštujem ljude sa stavovima i principima i dokle god budu poštovani i moji stavovi i principi, saradnja će nam biti uspešna – ističe Batak.

Uz prethodnog trenera Aleksandra Veselinovića, stručni štab Vojvodine napustio je i njegov pomoćnik Vladimir Gaćinović, pa je novi šef struke izabrao svoje asistente u radu.

– Kada mi je ukazalo šansu, rukovodstvo mi je dalo i potpuno odrešene ruke. Sam sam izabrao svoje saradnike, a to su: Zoran Repac, bivši igrač Vojvodine iz moje generacije, zatim Milan Belić, koji će pomagati u radu sa napadačima, potom Bojan Neziri, koji je bivši prvotimac Vojvodine i Saša Todić, koji će raditi sa golmanima – ističe Batak.

On je sa Vojvodinom potpisao ugovor u trajanju od narednih godinu dana.

– Na temu ugovora i finansija, sa gospodinom Vukovićem uopšte nisam hteo da razgovaram. Posle 14 godina, ponovo sam u klubu i imam želju i entuzijazam. Ovo je moja druga ljubav, pa u tehničke stvari nisam ulazio i primanja sam se odrekao. Gospodin Ivanović je imao ugovor na pet godina, pa… To je samo mrtvo slovo na papiru. Ako budemo uspešno sarađivali, a nadam se da hoćemo, saradnja će trajati dugo – naglašava Batak.

Njega ne plaši to što Vojvodina do kraja ove nedelje treba da odigra mečeve i protiv Partizana i protiv Crvene zvezde.

– Mislim da situacija ne može biti lakša. Da sam birao kako ću da počnem, počeo bih sa utakmicama protiv Partizana i Crvene zvezde. Za to ne treba ekstra motiv igračima, jer će biti pun stadion i pravi ambijent. U kakvoj god situaciji da se čovek nađe, treba da joj odgovori i krene putem uspeha – rekao je Batak.

On će debitovati na klupi Vojvodine na sutrašnjoj utakmici polufinala Kupa Srbije protiv Partizana, koja će od 19 časova biti odigrana na stadionu „Karađorđe“.