Džosef Bempah i Frensis Afrijie

 

Dvojica fudbalera iz Gane, Džosef Bempah (21) i Frensis Afrijie (22) danas su potpisali trogodišnje ugovore sa Vojvodinom.

Prvi tim fudbalskog kluba Vojvodina od danas je i zvanično brojniji za dva nova igrača. Posle uspešno prođene probe i perioda adaptacije, trogodišnje ugovore sa klubom potpisali su Džosef Bempah (21) i Frensis Afrijie (22).

Džosef Bempah je rođen petog septembra 1995. godine u Ofinsu (Gana), igra na poziciji desnog krila, a krajem prošle sezone je već zabeležio jedan nastup za crveno-bele (protiv Radničkog), s obzirom na to da je bio licenciran za takmičenje. Pre dolaska u Vojvodinu, igrao je samo u Gani, a karijeru je počeo u Real Tamaleu, odakle je prešao u Harts of Oak, a odatle u Bečem junajted, iz kojeg je stigao u redove crveno-belih.

S druge strane, Frensis Afrijie se takođe pridružio ekipi Vojvodine krajem prošle sezone, a od tada je i on ubedio šefa stručnog štaba Radoslava Bataka da zaslužuje mesto među prvotimcima. Rođen je 18. januara 1995. godine u Dvomu (Gana), igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača i u Vojvodinu je takođe stigao iz Bečem junajteda.

Fudbaleri Vojvodine sutra odlaze na pripreme na Zlatibor, gde će do 18. juna raditi na sticanju forme pred početak nove sezone.