obrazac-za-slike---vesti

 

 

Srušena je, eto, i poslednja tvrđava u šampionatu Jelen Superlige. Do sada jedini neporaženi tim, Vojvodina, položio je oružje pred raspoloženim igračima Slobode

Po svemu onom što su malobrojni gledaoci mogli da vide, sva tri boda otišla su zasluženo u Užice. Novosađani su poklekli posle osam prvenstvenih susreta, deveti meč, dakle, bio je po njih koban, ali ostali su u trci za jesenju titulu. Doduše, imali su jedinstvenu priliku da barem jednu noć provedu kao lideri, ali učenici trenera Ljubiše Stamenkovića nisu imali puno razumevanja za takve snove.

Prateći tok kretanja rezultata, mogao bi da se stekne utisak kako su gosti načinili preokret i iz minusa došli u plus. Vodila je Vojvodina, golom Kaluđerovića u 25. minutu, ali je Žeravica već posle osam minuta izjednačio skor, da bi tačku na pobedu Slobode stavio raspoloženi Jovanović u 76. minutu, a zanimljivo je da je isti igrač mogao to da učini već u 68. minutu, kada je pogodio stativu. Užičani su bili bolji tim, mnogo više su trčali, znali šta hoće i kako do cilja da stignu. Za razliku od anemičnih igrača iz Novog Sada.

– Iskoristili smo slab dan Vojvodine – zadovoljno je konstatovao Stamenković. – Znali smo da jednom mora doći kraj seriji Novosađana, a moji igrači su hrabrom, disciplinovanom i kvalitetnom partijom zaslužili da baš oni zaustave odličan tim, po meni najboljeg trenera u Srbiji Marka Nikolića. Prvi put smo u istoriji savladali Vojvodinu i ovo je pobeda koju poklanjamo svim Užičanima.

Naravno, Marko Nikolić nije imao razloga za bilo kakvo zadovoljstvo. Osim zbog proste činjenice da je njegov tim kod kuće poražen, šef struke u novosadskom superligašu imao je razloga da nezadovostvo usmeri u veoma lošu i beskrvnu partiju igrača koje vodi. Imali su, doduše, domaćini dosta nekakvih prilika, ali su sve one, izuzev u 25. minutu, propuštane veoma lako, ponekad se činilo i besciljno.

– Igrači Slobode su imali mnogo izraženiji voljni momenat od nas – rekao je Nikolić. – Malobrojni gledaoci su pratili zanimljiv i uzbudljiv susret, ali našim izdanjem ne mogu nikako da budem zadovoljan. Kao da smo se uplašili mogućnosti da u nedelju osvanemo na prvom mestu na tabeli, igrači se nisu usuđivali da preuzmu odgovornost. Uz to, potpuno je izostalo zajedništvo i htenje, nismo delovali kao tim, već kao grupa pojedinaca. Tu vidim moju grešku koju sam uočio i doći će zbog toga do određenih promena. Oni koji nisu pokazali želju, uželeće se dresa Vojvodine.

Najavio je, dakle, Marko Nikolić određene promene, jer prvi put od kada je on trener u ekipi je uočena određena doza bezvoljnosti, letargije i odsustva želje da se ostvari dobar rezultat. Posebno se to odnosi na situacije u kojima su crveno-beli ostvarivali kontranapade četiri na tri, u jednom trenutku i pet na tri, ali bez ikakve završnice. Uprkos problemima s kojima se već duže vreme rvu, to nikako ne sme da im bude alibi za lošu partiju. Zna to i trener Nikolić, pokazao je već da ume da sačuva ekipu od loših uticaja sa strane, tako da smo ubeđeni da će i ovog puta, zajedno sa svojim saradnicima, uložiti veliki trud kako bi se Novosađani vratili na pobednički put. U redu je pasti, ali, kako staro pravilo nalaže, valja što pre ustati, ne očajavati i pokazati da ekipa ima snagu i kvalitet za puno bolje rezultate.

Aleksandar Predojević
„Dnevnik“ Novi Sad