DSC_0384

 

 

VOJVODINA-TOMSK 0:0

Sportski centar „SB Sport“

Gledalaca :     100

Vojvodina :     Jovanić (Žakula), Nikolić (Pankov), Nastić (Popara), Pekarić (Babić), Đurić (Novaković), Radoja (Poletanović), Milinković-Savić (Vranješ), Ivanić (Nenadović), Alivodić (Spremo), Gaćinović (Ilić), Veselinović (Stojanović)

Tomsk :         Čebanu, Jiranek, Liukov, Bordačev, Červenko, Murešan, Portnjagin, Golišev, Bakirov, Ignjatovič, Golenda

Igrali su još : Menaičik, Pinter, Salata, Pančenko, Sanar, Milanov, Mežiev, Sagitov, Niktinski i Kiselkov

U drugoj pripremnoj utakmici u Beleku fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ruskim premijerligašom Tomom iz Tomska.
Utakmicu možemo okarakterisati kao tvrdu, borbenu sa mnogo trčanja, discipline, borbenosti ali bez ozbiljnijih šansi sa obe strane. Rusi su izuzetno fizički snažna ekipa, pre bi se reklo da liče na neki dobar rukometni nego fudbalski tim.
Novosađani su za razliku od Sibiraca tehnički dominantniji i ta činjenica je bila presudna da su tokom prvog poluvremena imali loptu više u nogama. Jedinu kakvu takvu priliku na utakmici „crveno-beli“ su propustili sredinom prvog dela kada je po levoj strani odlično prošao Veselinović, oštro centrirao po zemlji na peterac ali su dvojica fudbalera u crveno-belim dresovima zakasnili da je sustignu i ubace u mrežu. Sa druge strane, igrači Tomska nisu za 90 minuta stvorili ni jednu šansu za gol. Pokušavali su da ugroze golmane „crveno-belih“ ubačenim lotama iz zadnje linije ali su štoperi Vojvodine uvek bili na visini zadatka.
U drugom poluvremenu u igru su ušla dva potpuno nova tima ali to ništa nije promenilo u rezultatskom smislu. Raduje činjenica da su mladi fudbaleri Voše potpomognuti iskusnim Žakulom, Pekarićem, Novakovićem, Alivodićem i Vranješom pokazali veliku dozu odgovornosti i discipline u igri.
Dva puta je sa distance pokušao Vranješ, jednom iz slobodnog udarca, a drugi put iz igre ali je sve ostalo na tome pa je uzevši sve u obzir, rezultat na kraju realan.

BABIĆ ZADOVOLJAN PRIKAZANIM

-Zadovoljan sam današnjim izdanjem mog tima. Igrali smo protiv jako čvrste ekipe ali me raduje to što su moji igrači ispoštovali dogovor od pre susreta. Svih 90 minuta bili su na visini zadatka, jedino su nedostajali golovi. Nismo stvorili ni jednu ozbiljnu šansu, sve je u toj fazi dolazilo kao plod jedne blago rečeno konfzije. Ipak, mi smo tek na polovini priprema i još eksperimentišemo i tražimo pravi tim. Siguran sam da smo na dobrom putu, a da li sam u pravu pokazaće naredne utakmice.