naslovna

 

RAD – VOJVODINA   0 : 0

Stadion : „Vračar”

Gledalaca : 500

Sudija : Petar Piper

Rad : Radunović, Marković, Raspopović, Maraš, Đurić, Milošević, Gnjatić, Rodić (Bajić), Perović, Jelić (Mihajlović), Veselinović (Simić)

Vojvodina : Milinković – Savić, Puškarić, Pekarić, Babić, Nastić, Tumbasević, Poletanović, Ivanić, Novaković (Stojanović), Gaćinović, Veselinović

Žuti kartoni : Veselinović, Gnjatić (Rad), Tumbasević, Veselinović, Gaćinović, Novaković (Vojvodina)

 

Nažalost malobrojnih gledalaca, utakmica između Rada i Novosađana se završila onim najnepopularnijim rezultatom, 0:0. Novosađani su bili bolji rival, kontrolisali igru i delovali mnogo konkretnije, ali ipak, bez krajnjeg učinka. Imala je Vojvodina nekoliko izglednih prilika preko Gaćinovića i Poletanovića, ali golman Radunović je, ipak, ostao nesavladan.

Početak utakmice je protekao u opipavanju snaga, pre svega na sredini terena. Prvu priliku smo videli u 12. minutu, kada je Puškarić nesmotreno pokušao da vrati loptu do golmana Milinković-Savića, što je osujetio, ove godine ubojiti, napadač Rada Jelić, ali je golman Vojvodine fenomenalnom intervencijom sačuvao mrežu.

Rekli bismo da je od te situacije Vojvodina u potpunosti preuzela konce igre i do kraja utakmice diktirala tempo.

U 27. minutu je sevnula kontra Vojvodine preko štopera Babića, koji je pokušao sam da završi akciju, ali je zamalo bio neprecizan. Šutirao je omladinski reprezentativac Srbije tik pored leve stative golmana Radunovića.

U 38. minutu, na nekih 25 m od gola Rada fauliran je Veselinović. Loptu je uzeo kapiten Vojvodine Poletanović, i šutirao fenomenalno, ali lopta je završila na prečki. Bila je to i poslednja prilika u prvom poluvremenu.

Ekipe su u drugo poluvreme ušle bez promena u sastavima.

Prvu priliku u drugom poluvrmenu, a slobodno možemo reći i najbolju na meču, imali su fudbaleri Vojvodine u 56. minutu. Nakon odlične kombinacije sa Ivanićem, Gaćinović je izbio sam ispred Radunovića, ali je šutirao isuviše mlako, pa golman Rada nije imao većih problema da zaustavi šut brzonogog fudbalera Vojvodine.

Iako su do poslednjeg zvižduka sudije Pipera u potpunosti kontrolisali igru, Novosađani nisu uspeli da stvore neku izglednu priliku, iz koje bi mogli ozbiljnije da priprete Radu. Utakmica je mirno i bez nekih većih uzbuđenja ušla u završnicu, a čine se da su, ipak, sa bodom zadovoljniji bili Građevinari.

Vojvodini su ovo prvi bodovi nakon dva vezana poraza, a nadamo se da će već u sledećoj utakmici na Karađorđu, protiv Čukaričkog, momci trenera Marića i defnitivno izaći iz male rezultatske krize.