DSC_0010

 

 

Utakmice- prvenstvene prijateljske i međunarodne, golovi, šanse, kartoni, povrede,transferi,  mesto na tabeli …..sutra od 16 do 18 časova neće imati nikakvu važnost. Sutra će u mislima fudbalera i navijača Vojvodine biti samo jedna reč-FINALE.
Oprez je „majka mudrosti“ pa su se tim kredom u dosadašnjem takmičenju za Kup Srbije vodili svi u „crveno-belom“ taboru. Poučeni dosadašnjim lošim iskustvima  nisu se razmetali izjavama i obećanjima. Išli su korak po korak i konačno stigli na prag još jednog, šestog finala. Preostalo je da na Karaburmi načine taj poslednji odlučujući iskorak i domognu se šanse da se bore za trofej.
Rezultatsku prednost od jednog gola iz prve utakmice valja sačuvati ili u još boljoj varijanti obogatiti nekim golom u mreži gorostasnog Lukača no, zadatak neće biti ni malo lak. Druga „plavo-bela“ strana sa punim pravom gaji slične ambicije i svoj optimizam potkrepljuje pre svega činjenicom da je domaćin.

Nebojša Vignjević je ukratko rečeno, optimista pred susret sa „Romantičarima“, a taj optimizam gradi na nekoliko nepobitnih činjenica :

-„Smatram da smo u prednosti zbog našeg kvaliteta koji smo demonstrirali u proteklom periodu. Ako ćemo konkretno, na obe utakmice protiv OFK Beograda smo od svog rivala pokazali mnogo više, naročito se to odnosi na prvu polufinalnu utakmicu u kojoj smo dominirali u svim elementima fudbalske igre.  Zaslužen poraz koji su nam Beograđani naneli u prvenstvenom susretu u Novom Sadu došao je kao opomena svima nama da postoji i opcija poraza pa sutra moramo biti oprezni. Bezglavo jurišanje i napadi nisu naša opcija iz prostog razloga što imamo rezultatsku prednost no to ne znači da ćemo se braniti. Naprotiv, čekaćemo strpljivo našu šansu i ako nam se i kada ukaže, pokušaćemo da pitanje plasmana u finale rešimo pre poslednjeg sudijskog zvižduka.
Znamo da im neće igrati petar Grbić i Aleksandar Čavrić, međutim ne želimo da se bavimo sastavom OFK Beograda već smo isključivo fokusirani na sebe i svoju igru.
Svi igrači su u kombinaciji za sastav, a jedino imamo problem sa povredom Radoje i njegov nastup je pod znakom pitanja.
Očekujem veliki broj naših navijača koji će, siguran sam, napraviti domaću atmosferu što će nam pomoći da dođemo do željenog cilja“.

TRAJKOVIĆ : SVIM SNAGAMA DO FINALA

Jedan od ljubimaca navijača Vojvodine Branislav Trajković deli mišljenje svog trenera :

„Pred nama je ono za čega smo se spremali skoro godinu dana. Ulog je veliki i jednostavno ga ne smemo propustiti. Igramo odlično, stvaramo veliki broj šansi i verujem da smo bolja ekipa od OFK Beograda. Reči su naravno jedno, a praksa drugo. Moramo to i pokazati na terenu. Atmosfera u ekipi je odlična i uz podršku velikog broja navijača nadam se da ćemo, ako Bog da, u šesto finalae Kupa“.

Radio Novi Sad će na svojem prvom programu (87,7) prenositi kompletan tok utakmice. Reporteri će biti Dan Fracile i Duško Vujović.

 
http://youtu.be/8sG2Z08MMXY