Ремијем против Јавора у 13. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине „склизнули“ су са треће на другу позицију на табели. Иако је и тренутно место задовољавајуће у смислу да обезбеђује пласман у квалификације за Лигу Европе наредне сезоне, што је главни такмичарски циљ клуба у овом првенству, утисак међу навијачима, али и играчима Војводине јесте да Воша има за чим да жали, посебно због тога што је на том мечу два пута водила и што, реално гледано, има доста квалитетнији тим од Ивањичана.

Са тиме се слаже и везиста Петар Бојић (27), који је ове сезоне, уз Николу Дринчића, главни организатор игре Војводине.

– Ако ћемо бити реални, нисмо заслужили да победимо против Јавора. Иако смо пре меча говорили како до тога не сме да дође, практично читаву утакмицу одиграли смо некако млако, без оне агресивности која нас је красила до сада. Мислим да сигурно можемо да одиграмо боље, али и паметније, поготово у ситуацијама када имамо вођство. Једноставно, кад у друго полувреме уђеш са вођством од 2:1, онда треба мало и размишљати и „спустити лопту“, па макар то и не било нарочито лепо за око, јер бодови су ти који се пишу и памте, а игре се заборављају. Јавор је екипа која ни нема неку нарочиту фудбалску филозофију и напади им се углавном своде на то да штопери дугим лоптама „гађају“ најистуренијег нападача, тако да мислим да смо морали много боље то да затворимо и спречимо било какву могућност да примимо и други гол. Уместо тога, опет смо кикснули код куће, што више не сме да нам се дешава. Не знам зашто на свом терену не играмо као на страни, где смо до сада забележили само један реми и све остало победе – истиче Бојић.

Он је против Јавора постигао свој трећи гол ове сезоне, у којој је до сада забележио и шест асистенција, по чему је најбољи асистент у екипи.

– Задовољан сам због тога што смо међу прве три екипе у лиги и што смо се пласирали у четвртфинале Купа, а не могу бити незадовољан ни својим играма, те се надам да ћу барем једнако добро играти и даље. Ако погледамо уназад, имали смо киксеве само против Вождовца и сад против Јавора, што уопште није лоше, поготово уколико се у обзир узме то да је лига вероватно најуједначенија у последњих неколико година и да је тешко било кога победити – напомиње Бојић.

Већ у среду, у 14. колу Супер лиге Србије, Воша ће на „Карађорђу“ дочекати екипу Инђије.

– Мислим да ће нам то бити још тежа утакмица од оне против Јавора, јер Инђију сматрам врло добром екипом и њен положај на табели нимало не одговара играма које је пружала ове сезоне. Међутим, опет се враћам на то да се игре заборављају, а бодови памте, па зато и на том мечу морамо бити паметнији него што смо били против Јавора. Лепо је давати много голова, али није то суштина. Ето, примера ради, Чукарички је дао само 17 голова у овом првенству, ми 27, а они су испред нас на табели и то са утакмицом мање?! То је зато што играју паметно и на резултат, те мислим да тако на сваком мечу и ми треба да се поставимо. У сваком случају, победа против Инђије нам је обавеза – рекао је Бојић.

Утакмица између Војводине и Инђије игра се у среду од 18 часова на „Карађорђу“, а улазнице за меч поново ће моћи бесплатно да се преузму на благајнама стадиона, које ће бити отворене сат времена пре почетка утакмице. Такође, за овај меч важиће и сезонске улазнице ФК Војводина из прошле сезоне.