После скоро два и по месеца паузе, фудбалско првенство Србије биће настављено у петак утакмицама 27. кола Супер лиге. Један од најзанимљивијих мечева овог кола одиграће се на „Карађорђу“, где ће Војводина дочекати екипу Чукаричког.

Биће то дуел два тима који имају амбицију да ове сезоне изборе пласман на европску сцену. Тренутно, томе су много ближи фудбалери Војводине, којима би победа над Чукаричким практично осигурала место у Европи, док би Београђанима, који се тренутно налазе на петој позицији, тријумф у многоме помогао да се до краја сезоне попну за барем једно место више на табели.

Према речима везисте црвено-белих Петра Бојића (27), Вошини фудбалери су се ужелели такмичарских утакмица.

– Добар посао смо урадили за време ванредног стања, током којег смо много радили са нашим кондиционим тренером Сашом Семередијем. Скоро свакодневно смо имали онлајн тренинге, а касније смо почели и са вожњом собних бицикала, па смо у релативно добром стању дочекали повратак у ФЦ „Вујадин Бошков“ и рад са лоптом. Наравно, шеф је тада још више подигао интензитет рада, али упркос свему томе, мислим да није реално да било која екипа у лиги 100 посто спремна дочека наставак сезоне. Из тог разлога, очекују нас неизвесни мечеви, у којима ће углавном побеђивати тим који се боље снађе на терену – каже Бојић.

Он изузетно добро познаје екипу Чукаричког, из које је отишао у јануару прошле године.

– У Чукаричком сам провео пет година и одлично познајем тај тим, као и клуб у целини. По мом мишљењу, то је сигурно најорганизованији клуб у земљи. Увек има добру екипу, а у последњих пет-шест година, чак четири пута је учествовао у Европи. Има много брзих и талентованих играча, па ће нам сигурно бити много тешко да дођемо до победе. Ипак, на нама је да дамо свој максимум и учинимо све што можемо како бисмо дошли до жељеног резултата – напомиње Бојић.

Већ у среду, Вошу очекује четвртфинале Купа Србије и то против још једног његовог бившег клуба – Младости.

– То је такође један добар и организован клуб, који по правилу има врло тврду и незгдону екипу. Знају да играју на резултат и зато нам сигурно неће бити лако против њих. Не сматрам да смо фаворити у том мечу, већ бих пре рекао да су шансе 50:50, а победиће онај том који више буде желео победу и уложи више напора да до ње дође – рекао је Бојић.

Утакмица између Војводине и Чукаричког игра се сутра од 17 часова на „Карађорђу“ и то без присуства гледалаца. Директан пренос меча омогућен је на првом каналу телевизије Арена спорт.