obrazac-za-slike---vesti

 

 

Vojvodina nastavlja da ruši granice i stereotipe. Nakon 22 godine u domaći fudbal ušao je prvi igrač iz Hrvatske i obukao dres najstarijeg srpskog superligaša. Reč je o 28-godišnjem Mariu Bariću koji je u Vojvodinu pristigao iz redova Slaven Belupa, nekadašnjem junioru zagrebačkog Dinama i prvotimcu Žminja, Karlova i belgijskog Genta.
Prvi utisci iz razgovora sa Barićem više su nego pozitivni. Visoki momak iz hrvatske prestonice oličenje je tihog, smirenog i odmerenog mladog čoveka i pravi zagrebački „purger“. Istog momenta kada smo ga zamolili za razgovor pristao je bez ustezanja. Maltene svaku rečenicu počinjao je sa „gospon“ demonstrirajući tako uljudnost i vaspitanje.

-„Zadovoljan sam što sam došao u klub velike tradicije. U godini kada Vojvodina slavi stotu obljetnicu moramo dati sve od sebe da uzmemo makar jedan trofej. Znam da će biti teško ali uvjeren sam da ću uz ove sjajne dečke učestvovati u osvajanju prvenstva ili kupa.

Pribojavate li se nekih neprijatnosti, obzirom da ste Hrvat, a zbog ružnog dela naše bliže zajedničke istorije ?

-“Ma ne …uopšte me to ne brine. Naprotiv, očekujem tako nešto ali takve stvari smatram delom navijačkog folklora koji je isti  u Srbiji i Hrvatskoj. Ne obraćam pažnju na to jer sam i u svojoj domovini dožiljavao da me sa tribina vrijeđaju sa sam Srbin (smeje se). Na utakmici protiv Rijeke imao sam “bliski susret” sa njihovim igračem pa su me navijači počeli prozivati raznim pogrdama. Na kraju, kada im je ponestalo mašte  počeli su vikat “Ubij Srbina” . Da pukneš od smijeha.

 

Poruka za navijače Vojvodine.

-„Neću ih iznevjeriti sigurno. O „Firmi“ sam čuo da su jedni od najorganiziranijih grupa i da su jako privrženi klubu. Trudiću se da ih svojim igrama i odnosom prema grbu koji nosim „kupim“. Nadam se da će me podržati, a zajedno možemo daleko.

Tako govori Mario Barić, Hrvat, „purger“, Zagrepčanin, a fudbaler Vojvodine.

Bok stari i nek ti je sa srećom.

 

Širi intervju sa Mariom Barićem možete pročitati u novosadskom „Dnevniku“