Dejan Ognjanović i Slobodan Drašković

 

Fudbaleri Bokelja u sredu uveče su odradili trening na stadionu „Karađorđe“, a na konferenciji za novinare, šef stručnog štaba crnogorskog tima Slobodan Drašković najavio je da se njegov tim neće predati protiv Vojvodine i da nije odustao od borbe za plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

U sredu oko 12 časova, fudbaleri Bokelja doputovali su u Novi Sad, da bi uveče oko 20 sati, u vreme odigravanja utakmice protiv Vojvodine, odradili i trening na stadionu „Karađorđe“. Neposredno pre treninga, u media centru stadiona održana je konferencija za novinare, na kojoj je šef stručnog štaba Bokelja Slobodan Drašković rekao da njegov tim nije odustao od borbe za plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Kao što je to bio slučaj i u Petrovcu, i ovde nas očekuje jedna vrlo teška utakmica, koju ćemo ipak dočekati sa nešto većim motivom. U prvoj utakmici smo dosta dobro odigrali i to je podiglo samopouzdanje mojim igračima, koji će sigurno i u Novom Sadu pružiti svoj maksimum. Rezultat 1:1 je aktivan za nas, iako je Vojvodina i dalje u boljem položaju i sutra će biti favorit, kao što je to bila i uoči prve utakmice. Probaćemo da iskoristimo njene slabosti i da eventualnim golom učinimo meč neizvesnim – kaže Drašković.

Da bi se plasirala u naredno kolo, ekipa Bokelja mora postići barem jedan gol.

– Našu šansu vidimo u zadnjoj liniji protivnika. Nećemo žuriti i srljati, jer znamo da je Vojvodina najjača u polukontrama i kontrama, što ćemo pokušati da joj onemogućimo. S druge strane, na isti način mi ćemo težiti da dođemo do pogotka, a ukoliko povedemo, videćemo kako će se dalje situacija odvijati – kaže Drašković.

Na utakmici u Petrovcu, oba gola postignuta su već na samom početku meča.

– Svaka utakmica je priča za sebe, tako da to već pripada prošlosti. Naravno, voleli bismo kada bi se nešto slično ponovilo i u Novom Sadu – rekao je Drašković.

Kapiten Bokelja Dejan Ognjanović, koji je mnogo puta igrao na stadionu Vojvodine kao član Partizana, Budućnosti i Smedereva, takođe je naglasio da se Kotorani neće predati na „Karađorđu“.

– Očekuje nas teška utakmica protiv jedne odlične mlade ekipe, koja je sjajno vođena. Međutim, u prvom meču smo dokazali da možemo da se nosimo sa ekipama koje su na papiru jače od nas, pa će tako biti i sutra. Ne pretimo nikome, ali se nikoga ni ne bojimo, tako da ćemo dati svoj maksimum i pokušati da napravimo što bolji rezultat. Prolazak u drugo kolo bio bi velika stvar za fudbalski klub Bokelj, kao i za grad Kotor. Na stadionu će biti i naših navijača, pa ćemo se potruditi da taj daleki put koji će preći ne bude za džabe. Verujem u svoje saigrače i njihov kvalitet, a ne vidim zašto to ne bismo pokazali i na ovom idealnom terenu na kojem ćemo igrati. Ekipa je spremna, orna i motivisana, pa se nadam jednoj dobroj utakmici – rekao je Ognjanović.

Utakmica između Vojvodine i Bokelja na programu je u četvrtak od 20 časova, a radno vreme blagajni na dan meča je sledeće:

– Na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 12 časova do početka meča, moći će da se kupe ulaznice za zapad. Na blagajni na istočnoj tribini (pored restorana „Ognjište“), od 15 časova do početka meča, moći će da se preuzmu ulaznice za istok. U prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini, od 17 časova do početka meča, moći će da se preuzmu ulaznice za sever.

Ulaznice za zapad prodavaće se po ceni od 300 dinara, dok će ulaznice za istok i sever moći besplatno da se preuzmu na blagajni, s tim da će jedno lice moći da kupi/preuzme najviše tri ulaznice.

Ulaznice će se prodavati/deliti po principu „jedna ulaznica – jedna stolica“, što znači da će karte za utakmicu morati da imaju i deca bilo kog uzrasta, kako se ne bi desilo da na jednoj tribini bude prisutno više ljudi od kapaciteta kojim ta tribina raspolaže.

Ulaz broj 4 na zapadnoj tribini predviđen je samo za predstavnike medija i vlasnike sezonskih ulaznica, s tim da će vlasnici sezonskih ulaznica moći da koriste i sve preostale ulaze. Gledaoci sa kupljenom dnevnom ulaznicom za zapad moći će da koriste sve ulaze osim ulaza broja 4.

Za ovu utakmicu važiće sezonske ulaznice za tekuću sezonu 2016/17, kao i za prethodnu sezonu 2015/16.

Fudbalski klub Vojvodina poziva svoje navijače da na vreme obezbede ulaznice i ranije uđu na stadion, kako bi se izbegle bespotrebne gužve pri ulasku.