borac vojvodina naslovna

 

 

Nakon dvonedeljne pauze, u okviru 9. kola JSL, fudbaleri Vojvodine gostuju ekipi Borca iz Čačka. Meč se igra u nedelju od 19 : 00 časova.

Biće to 32. utakmica Borca i Vojvodine. U međusobnom skoru uspešnija je Vojvodina sa 18 pobeda, naspram 8 pobeda Borca, dok je 5 puta bilo nerešeno. Vojvodina je uspešnija od Borca i na njihovom terenu, gde su Novosađani pobedili 6 puta uz 5 nerešenih, dok je Borac pobedio 3 puta. Poslednji meč odigran je u sezoni 2011/12 u Čačku, kada je Vojvodina slavila sa 2 : 0. Međutim, onu daleko važniju utakmicu te sezone, Kup (u Novom Sadu), dobili su Čačani, golom Kneževića, čime su prošli u finale jer je u prvoj utakmici u Čačku bilo 0 : 0. Vojvodina je poslednji poraz u Čačku doživela u sezoni 2006/07, nakon čega su Novosađani zabeležili 4 pobede uz 4 nerešena rezultata. Na samo 3 utakmice ovih rivala nije bilo pogodaka.

Što se tiče ovosezonske forme, jasno je da Vojvodina u meč ulazi kao izraziti favorit jer je od 8 utakmica čak 7 pobedila, što je pozicioniralo na drugo mesto, između Partizana i C. zvezde. Borac ove sezone igra dosta promenljivo, s tim da su u poslednja tri meča poraženi i nalaze se 11. mestu JSL.

Borac – Donji Srem 2 : 0

Rad – Borac 2 : 1

Borac – Čukarički 0 : 0

Radnički – Borac 0 : 1

Borac – OFK Beograd 1 : 1

Mladost Lučani – Borac 2 : 1

Borac – Crvena zvezda 0 : 1

Jagodina – Borac 2 : 0

Kod kuće su zabeležili pobedu, 2 nerešena i poraz. Jedini poraz Čačanima je nanela C. zvezda, kao i Vojvodini, rezultatom 1 : 0.

Poznato nam je da sve ekipe trenera Bogićevića gaje brz fudbal, koji se zasniva na kontrama i polukontrama, a uzimajući u obzir kako Vojvodina igra ove sezone – otvoreno, napadački i bez kalkulacija, to garantuje uzbudljivu utakmicu sa, nadamo se, dosta golova.

U poslednjoj utakmici protiv Jagodine, Čačani su nastupili u sledećem sastavu :

Petrić, Živković, Kohene, Obradović, Gojković, Jovančić, Božić, Babić (Milojević), Mašović, Stojanović (Jevtović) i Đenić (Đerić).

Povređeni

U ekipi Vojvodine povrede od utakmice u Kruševcu vuku Veselinović i Ivanić. Obojica su neizvesna za nedeljni meč, s tim da Mića Ivanić vrlo verovatno neće nastupiti.