Ovog vikenda, usled obaveza reprezentacija, u svim nacionalnim ligama u Evropi neće se igrati mečevi redovnog prvenstvenog kola, a pauzu u Super ligi Srbije fudbaleri Vojvodine iskoristiće za odigravanje prijateljskog meča protiv ekipe Borca u Banjaluci.

Poznato je da fudbalski klubovi Borac i Vojvodina već decenijama neguju bratske i prijateljske odnose, te da isti takvi odnosi vladaju i između navijača dva kluba, pa će predstojeća utakmica biti prilika da se neraskidiva veza između Borca i Voše samo još više ojača i pokaže na delu.

Međutim, pored toga, kao i prilike da treneri Nenad Lalatović i Branislav Krunić još jednom provere formu svojih igrača, ovaj meč imaće i humanitarni karakter, pošto će sav prihod od prodaje ulaznica biti prosleđen maloj Sari Vujinović iz Banjaluke, koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije, te joj je neophodno vozilo prilagođeno detetu sa invaliditetom koje može da isprati njen rast.

Utakmica će se igrati u petak na Gradskom stadionu u Banjaluci, sa početkom u 19:30 časova, a ekipa Vojvodine će na ovaj meč otputovati dan ranije, odnosno u četvrtak nakon prepodnevnog treninga.