Прелепо време напољу, али дани у Србији, као и у читавој Европи и свету, далеко су од лепог и идеалног. Пандемија изазвана корона вирусом, од кога је у Србији већ заражено више од 100 особа, зауставила је и отказала многе догађаје и такмичења, укључујући и све фудбалске лиге на старом континенту.

За то време, фудбалери Војводине труде се да поштују препоруке које су добили, а међу њима је и штопер Славко Бралић (27), који таман што се усталио у тиму црвено-белих.

– Заиста нико од нас никада није био у ситуацији да потпуно здрав и спреман мора на принудну паузу усред сезоне. Нажалост, све је стало и у почетку сам био јако изненађен тиме, те малтене још увек не могу да верујем шта се све дешава. Међутим, морамо се прилагодити, па супруга и ја практично ни не излазимо из куће – каже Бралић.

Хрватски интернационалац истиче да ће, докле год траје овакво стање, остати у Новом Саду и напомиње да клуб и у оваквим околностима максимално води бригу о својим играчима.

– За кратко време, већ више пута сам се уверио у то да је Војводина велики клуб, па тако и сада у овим ванредним околностима. Иако не тренирамо и не играмо утакмице, људи који воде клуб су испунили све обавезе према нама и на томе ћемо посебно морати да им се захвалимо и узвратимо на терену када се настави првенство. Осим тога, од стручног штаба смо добили јасне инструкције како да одржавамо кондицију током ванредног стања, самостално и без контакта са другим људима – напомиње Бралић.

Момак рођен у Сплиту је ове зиме дошао у редове Војводине и већ се потпуно прилагодио новој средини.

– У клубу је све сјајно, а град је заиста прелеп. Има много садржаја различите врсте, те се и супруга и ја заиста фантастично осећамо овде – рекао је Бралић.