После победе његовог тима над Вождовцем, помоћни тренер Војводине Видак Братић је изјавио да је то велики тријумф за црвено-беле.

Војводина је данас победила Вождовац резултатом 1:2 (1:1), у 24. колу Супер лиге Србије.

– Било је ово једно од тежих гостовања за Војводину. Вождовац је добра екипа, изузетно вођена, која зна и хоће да игра, а прошле полусезоне нам је нанела врло тежак пораз на „Карађорђу“. Били смо свесни где долазимо и каквом тиму гостујемо. Утакмица је била тврда и чврста, а наши момци су испунили све оно што смо тражили од њих. Примили смо гол, али, хвала Богу, вратили смо се на време и мислим да је тај наш први погодак био пресудан. У првом полувремену смо имали неколико прилика да преокренемо резултат, али нисмо успели у томе и зато смо се плашили да нас не казне – каже Братић.

Ипак, поготком Миљана Вукадиновића већ у 48. минуту, Воша је дошла до преокрета.

– Већ на почетку другог дела смо дали други гол и касније победили утакмицу. Меч није био нарочито леп, иако смо и ми и Вождовац хтели да играмо, па су зато виђени голови и на моменте добар фудбал. Мојим играчима могу да честитам на великој борби, залагању и великој победи. Од Вождовца смо имали претње да ће да нас добију, што је наше играче можда још више подигло и дало им додатног ентузијазма, те смо заслужено победили. Вождовцу желим много среће у наставку сезоне – каже Братић.

Војводина је имала кадровских проблема пред овај меч, с обзиром на то да у саставу није био млади репрезентативац Мирко Топић, а на клупи није било ни шефа стручног штаба Ненада Лалатовића. Због изостанка Топића, на позицији задњег везног данас је заиграо Аранђел Стојковић, који иначе игра на месту десног бека.

– Топић има проблем са задњом ложом, а шеф је био са нама у хотелу све до поласка на утакмицу, те је Шарцу и мени дао инструкције шта да радимо. Има вирус и високу температуру, па зато није могао да дође на утакмицу. Што се тиче Стојковића у везном реду, то је нешто што ћемо користити и убудуће уколико не будемо имали другог решења. Дечко је добро одиграо и одрадио све оно што смо се договорили – рекао је Братић.

У наредном колу, Војводина ће на „Карађорђу“ дочекати екипу Младости из Лучана.