Vidak Bratić

 

Novi pomoćni trener Vojvodine Vidak Bratić istakao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što se ponovo nalazi u klubu u kojem je svojevremeno ponikao kao igrač.

Pored Nenada Lalatovića, javnosti su danas predstavljeni još Vidak Bratić i Dragan Šarac kao njegovi prvi saradnici u stručnom štabu crveno-belih. Reč je o dvojici bivših igrača Vojvodine, a nešto duži trag u dresu „stare dame“ ostavio je Bratić.

On je i počeo karijeru u Vojvodini 1996. i bio njen član do 1999. godine. Igrao je na mestu štopera i za to vreme je zabeležio 66 nastupa i postigao pet golova, a bio je član one čuvene generacije koja je u sezoni 1998/99. stigla do finala Inter-toto kupa, u kojem je poražena od nemačkog Verdera. Kasnije je nastupao još za PAOK, Crvenu zvezdu, Dinamo (Moskva), OFK Beograd, Tjencin Tedu, Sent Galen, Vil, ponovo OFK Beograd i na kraju Spartak, gde je 2013. godine završio igračku karijeru.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ponovo u klubu u kojem sam ponikao kao igrač. Presrećan sam i prezadovoljan, i hvala Lalatoviću na tome što me je pozvao da budem njegov pomoćnik, jer nijednog sekunda se nisam dvoumio oko toga da li da prihvatim. Tu smo da izvučemo maksimum iz igrača i da Vojvodinu vratimo na mesto koje joj pripada ne samo kao klubu, već i kao instituciji – rekao je Bratić.

Prvu utakmicu sa novim stručnim štabom Vojvodina će odigrati već sutra od 13 časova, kada će u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku biti odigran prijateljski meč sa OFK Beogradom. Kapije Vošinog trening centra biće otvorene za sve one koji budu želeli uživo da posmatraju ovaj susret.