Фудбалери Војводине у среду играју меч 1/16 финала Купа Србије. У такмичењу у којем је у досадашњој историји седам пута долазила до финала, а једном успела да освоји пехар, Војводина ће се по први пут састати са екипом Златибора из Чајетине, тренутно 10-пласираним тимом у Првој лиги Србије.

За Вошу овај меч долази након непријатног пораза у првенству од Вождовца на „Карађорђу“, услед којег је „стара дама“ са првог пала на друго место на табели, али према речима помоћног тренера црвено-белих Видака Братића, тај пораз није и не сме да деморалише његову екипу, од које очекује да избори пласман у наредну фазу такмичења.

– Сви ми који радимо у Војводини имамо високе циљеве када је реч о Купу Србије. Златибор се налази у рангу испод нас, али то је веома добар домаћин и пре две године је направио изненађење избацивши Раднички из Ниша. То је јака и чврста екипа, која у својим редовима има много искусних, али и младих и талентованих играча, који су играли и у Супер лиги. Међутим, ми смо спремни и опрезни и знамо шта је наш циљ, а то је пролазак у наредну фазу такмичења. Све друго, за нас би представљало неуспех – изјавио је Братић, додавши да кадровских проблема у екипи Војводине нема, те да су сви играчи здрави и имају право да играју.

Са њим се слаже и леви бек Војводине Младен Деветак (20), који је добрим играма ове сезоне заслужио позив у младу репрезентацију Србије.

– Очекује нас тешка утакмица и зато у њу треба максимално озбиљно да уђемо. Златибор је екипа која прима мало голова и дуго није изгубила код куће, тако да свако од нас играча мора пружити максимум и показати чврстину и агресивност, јер једино тако можемо проћи у осмину финала – истакао је Деветак.

Меч између Златибора и Војводине игра се у среду од 15:30 часова на стадиону „Швајцарија“ на Златибору, а уколико након 90 минута не буде било победника, одмах ће се приступити извођењу једанаестераца.