Vladimir Buač

 

Posle poraza njegovog tima od Crvene zvezde, šef stručnog štaba Vojvodine Vladimir Buač izjavio je da je igra Voše na momente delovala ozbiljno, ali da je realnost takva da su Beograđani trenutno bolji tim.

Vojvodina je danas poražena od Crvene zvezde rezultatom 2:0 (1:0), u derbiju 11. kola Super lige Srbije.

– Čestitam kolegi iz Crvene zvezde na pobedi i dobroj igri, kao i mojim igračima na htenju i voljnom momentu. Realnost je takva da je Zvezda trenutno bolja od nas, pa nam ostaje da radimo i napredujemo kao tim, kako bismo bili što bolji u narednim utakmicama. Ovo je bio duel jednog izuzetno organizovanog tima protiv ekipe koja je još uvek u tranziciji, sa mnogo novih igrača. Stari su nam otišli, još uvek se nameštamo i biće potreban određeni period da dođemo do igre kojom bismo mogli da se suprotstavimo Crvenoj zvezdi. Nema potrebe da analiziram utakmicu, jer je domaćin većim delom meča kontrolisao igru i imao bolje šanse. Mi smo na momente delovali ozbiljno, ali u ovom trenutku, to nije bilo dovoljno – kaže Buač.

Krajem prvog poluvremena, a u dva-tri navrata i u drugom delu meča, Voša je imala nekoliko solidnih napada, ali nije uspela da zatrese mrežu protivnika.

– Imali smo nekoliko dobrih šansi koje nismo uspeli da realizujemo, ali generalno posmatrajući utakmicu, to je malo. Moramo da stvaramo više prilika i bolje da ih koristimo. Treba da radimo ne samo na tome, već i na mnogo drugih segmenata, kako bismo dostigli jedan visok nivo igre – rekao je Buač.

U narednom kolu, koje će se igrati sledećeg vikenda, fudbaleri Vojvodine će na svom terenu dočekati ekipu Mladosti iz Lučana.