Vladimir Buač

 

Posle pobede njegovog tima nad Dinamom, šef stručnog štaba Vojvodine Vladimir Buač izjavio je mnogo bliži donošenju odluke o tome ko će zameniti Saničanina i Vukasovića u startnoj postavi za meč protiv Radnika u subotu.

Vojvodina je danas pobedila ekipu Dinama iz Pančeva rezultatom 1:0 (0:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

– Ove utakmice koristimo da razigramo što veći broj igrača, a ono što smo počeli da praktikujemo od ovog meča i što ćemo se truditi da činimo i ubuduće, jeste da damo šansu i našim stipendistima na pozajmicama u drugim sredinama, naravno u dogovoru sa klubovima za koje trenutno nastupaju. Na taj način, videćemo da li ćemo moći da računamo na njih u narednom periodu, a i oni će biti motivisaniji za dalji rad. Za utakmicu protiv Radnika iz Surdulice treba da pronađemo rešenja na pozicijama centralnog defanzivca i zadnjeg veznog, a današnji meč nam je dosta pomogao u tome – kaže Buač.

Kada je reč o igračima koji su trenutno na pozajmicama u drugim ekipama, za Vojvodinu su danas nastupili Knežević (Radnički Zrenjanin), Gajić (Cement) i Miletić (Cement), kao igrač Proletera Krstevski, trenutno na pozajmici u Šajkašu.

– Ostavili su pozitivan utisak, dobro su stajali na terenu i u drugom poluvremenu imali smo mnogo lepih akcija. Vidi se da dobro rade u svojim klubovima i treba samo tako i da nastave, kako bi napredovali i potom izborili se za povratak u Vojvodinu. Mi se sada okrećemo utakmici protiv Radnika, na kojoj ćemo pokušati da osvojimo nova tri boda na našem stadionu, gde smo na poslednjih pet utakmica ostvarili četiri pobede i jedan remi – rekao je Buač.

Utakmica između Vojvodine i Radnika igra se u subotu na „Karađorđu“, sa početkom u 17 časova.