Vladimir Buač

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Vladimir Buač izjavio je da se u njegovoj ekipi ne vidi veliki pomak u igri na prethodne dve utakmice, ali da igra crveno-belih ipak deluje sve bolje i bolje.

Svega tri dana nakon prvenstvene utakmice i pobede nad Mačvom, fudbalere Vojvodine već očekuje novi prvenstveni izazov. U 10. kolu Super lige Srbije, na stadion „Karađorđe“ dolazi kruševački Napredak, ekipa koja se prošle sezone do samog finiša borila za izlazak na evropsku scenu, a ništa manje ambicije Kruševljani nemaju ni u ovom prvenstvu. Doduše, trenutno se nalaze tek na 10. mestu, ali za očekivati je da će iskusna ekipa, predvođena igračima poput Alivodića, Vukanovića i Kasalice, u nastavku uspeti da popravi svoj plasman.

S druge strane, šefa stručnog štaba Vojvodine Vladimira Buača raduje činjenica da njegova ekipa, sastavljena od mnogo novih igrača, polako dolazi do svoje prepoznatljive igre i forme.

– Ovo će nam biti treća utakmica u poslednjih šest dana, a ono što me raduje jeste to što se vidi pomak unapred. To nije veliki pomak, ali ipak vidim da ide na bolje. Na utakmici protiv Voždovca, prvo poluvreme je bilo dosta slabo, dok smo u drugom delu, kao i na meču protiv Mačve, dosta popravili našu igru. To mi daje optimizam i pred sutrašnju utakmicu, u kojoj verujem da možemo da dođemo do trijumfa. Preduslovi za to su da zadržimo angažovanje, odnos prema igri i požrtvovanje kao do sada, a vremenom će igrači koji su nedavno stigli u klub biti sve uigraniji i bolji, iako nemamo mnogo vremena da radimo na tome kroz treninge. Posebno na šta treba da obratimo pažnju jeste da imamo malo veći posed na protivničkoj polovini i da budemo konkretniji u poslednjoj trećini terena – kaže Buač.

Prema njegovim rečima, crveno-bele neće zavarati trenutna pozicija Napretka na tabeli.

– Napredak je trenutno u blagoj krizi, s obzirom na to da su izgubili prethodne dve utakmice, ali njihov igrački kadar je dosta dobar, odnosno bolji nego što to pokazuju rezultati. To sigurno neće biti laka utakmica i uveren sam da će oni doći vrlo motivisani da ostvare pozitivan rezultat. Naravno, na to imaju pravo, baš kao što i mi želimo da i dalje stvaramo dobru atmosferu. Na prošloj utakmici smo imali dobru podršku, pa verujem da će i na tom planu biti sve bolje i bolje. Što se tiče kadrovskih problema, Alveš je suspendovan zbog žutih kartona, dok su svi ostali zdravi i imaju pravo nastupa. Naravno, zbog situacije sa brojem stranaca, neki od njih koji zaslužuju da igraju ponovo neće moći da budu u protokolu. Protiv Mačve, to su bili Bempah, Kalezić i Cebara, koji dobro treniraju, ali jednostavno nije bilo mesta za njih. Zato očekujem da ćemo u narednom periodu praviti neke rotacije u sastavu – ističe Buač.

On će na poziciji štopera morati da pronađe zamenu za Brazilca Alveša, a kandidati za to mesto su igrači koji nisu mnogo igrali ove sezone.

– Veselinović, Babić i Devetak dobro treniraju, tako da je sve moguće, a u toku današnjeg dana odlučiću i ko će definitivno zauzeti to mesto. Donekle sam već doneo odluku, ali za sada ne bih otkrivao nešto više – kaže Buač.

U slučaju pobede nad Napretkom, Vojvodina će barem na jednu noć preuzeti prvo mesto na tabeli, a u slučaju da Crvena zvezda ne pobedi Voždovac, tu bi mogla da se zadrži i duže.

– To je fenomenalno i tu pritiska nema. Svaka utakmica je priča za sebe, a pogotovo kod kuće, mi uvek idemo na pobedu, bez obzira na to na koje mesto će nas ona odvesti. Lepo je biti prvi, ali nećemo se opterećivati time – izjavio je Buač.

Utakmica između Vojvodine i Napretka igra se sutra na „Karađorđu“ sa početkom u 19 časova, a ulaznice za ovaj meč prodavaće se po ceni od 200 (zapad) i 100 dinara (istok i sever). Karte za zapad i istok prodavaće se na glavnoj blagajni (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za sever prodavati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice. Takođe, meč će direktno biti prenošen na prvom kanalu televizije Arena sport.