Palisad11

Godišnji odmor je, u slučaju fudbalera Vojvodine, na samom isteku, jer već od ponedeljka počinju nove obaveze za crveno-bele.

Prvotimci će se, posle tačno 24 dana, ponovo okupiti i to u dve grupe, kako bi u Domu zdravlja na novosadskom Limanu 4 izvadili krv, pa će prvi deo igrača to odraditi od 7.30 časova, a preostali – sat vremena kasnije. Zdravstveni pregledi i obavezna testiranja biće nastavljeni i u utrorak, odnosno sredu, kada će grupe od po četiri igrača odraditi taj deo obaveza i to od 8, 10, 12 i 14 časova.

Za utorak je zakazana i zvanična prozivka prvotimaca, čime će praktično početi pripreme za novu sezonu. To će uslediti u 18 časova i to u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“, a onda će šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović izvesti igrače na prvi trening. U sredu će na rasporedu već biti dva treninga, s tim da će oni biti kombinovani s obavezama prema testiranjima i zdravstvenim pregledom preostalih igrača.

Već 17. juna, crveno-beli se sele na padine Zlatibora, gde će odraditi centralni deo letnjih priprema. Tamo će boraviti u staroj bazi, hotelu „Palisad“ i ostaće na padinama srpske planinske lepotice sve do 1. jula i za to vreme, kako je planirano, odigrati tri trening utakmice. Prva je na programu 20. juna, kada bi, izvesno je, rival trebala da im bude jedna ekipa iz Rusije, dok se za 23. jun još uvek traži odgovarajući suparnik. Sigurno je, međutim, da će Veselinovićevi učenici 30. juna igrati susret sa rumunskim Gaz Metanom iz Turgu Mureša.

Po povratku u Novi Sad, za sada je ugovorena prijateljska utakmica sa FK Katarom iz istoimene države, a taj susret održaće se 14. jula, na stadionu „Karađorđe“.