obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

ФК „Војводина“
Г-дин Миленко Јокић
Председник                                                                                                                                          Нови Сад 06. март 2014.

 

Драги клубе, драги навијачи

Шта је за нас Новосађане ФК „Војводина“

 

 

 

Она је много више од фудбалског клуба, она је прича о нама. Где смо били пре тачно сто година, где смо данас и где ћемо бити сутра. Прича о прадеди, деди, оцу и сину. О младићима који су је пред сам Велики рат основали, до шампионских генерација, до европског сјаја.
Војводина је понос Новог Сада. У свету нема много клубова који се могу похвалити таквом историјом и настанком. Рођена у туђини, у полуилегали, из чистог срца српске младежи крштена именом српског Војводства у Хабзбуршкој царевини, одевена у црвено-беле дресове прашке Славије, али са плавом звездом што на грудима сија читав век. А када се нешто роди из срца, предодређено је да траје. Она је аманет који морамо чувати. Зато ће Војводина постојати догод се фудбал буде играо. Заувек.
Један град, поред институција, чине пре свега људи, њихове приче и снови. Војводина је све то. Људи, приче и снови. Зато она и није само фудбалски клуб, она је институција. Читав век „Прва дама“, она је прича свих нас. Велико ти хвала за све приче и снове, хвала за 66. и 89. годину. Хвала за све радости и туге. За све великане српског и европског фудбала што су носили твој црвено-бели дрес. Хвала Ти што постојиш.
Срећан Ти рођендан „Прва Дамо“ ! Срећан Ти први век постојања Војводино !
Желим Ти да ову златни годину позлатиш Купом Србије који сви ми Новосађани заједно са тобом жељно ишчекујемо ! Желим Ти да у свом наредном веку, поново као некад што си, побеђујеш Фиорентину, Милан, Рому, Селтик, Атлетико Мадрид и остале европске великане међу којима је и твоје место.

 

Милош Вучевић
Градоначелник Новог Сада