obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

FK „Vojvodina“
G-din Milenko Jokić
Predsednik                                                                                                                                          Novi Sad 06. mart 2014.

 

Dragi klube, dragi navijači

Šta je za nas Novosađane FK „Vojvodina“

 

 

 

Ona je mnogo više od fudbalskog kluba, ona je priča o nama. Gde smo bili pre tačno sto godina, gde smo danas i gde ćemo biti sutra. Priča o pradedi, dedi, ocu i sinu. O mladićima koji su je pred sam Veliki rat osnovali, do šampionskih generacija, do evropskog sjaja.
Vojvodina je ponos Novog Sada. U svetu nema mnogo klubova koji se mogu pohvaliti takvom istorijom i nastankom. Rođena u tuđini, u poluilegali, iz čistog srca srpske mladeži krštena imenom srpskog Vojvodstva u Habzburškoj carevini, odevena u crveno-bele dresove praške Slavije, ali sa plavom zvezdom što na grudima sija čitav vek. A kada se nešto rodi iz srca, predodređeno je da traje. Ona je amanet koji moramo čuvati. Zato će Vojvodina postojati dogod se fudbal bude igrao. Zauvek.
Jedan grad, pored institucija, čine pre svega ljudi, njihove priče i snovi. Vojvodina je sve to. Ljudi, priče i snovi. Zato ona i nije samo fudbalski klub, ona je institucija. Čitav vek „Prva dama“, ona je priča svih nas. Veliko ti hvala za sve priče i snove, hvala za 66. i 89. godinu. Hvala za sve radosti i tuge. Za sve velikane srpskog i evropskog fudbala što su nosili tvoj crveno-beli dres. Hvala Ti što postojiš.
Srećan Ti rođendan „Prva Damo“ ! Srećan Ti prvi vek postojanja Vojvodino !
Želim Ti da ovu zlatni godinu pozlatiš Kupom Srbije koji svi mi Novosađani zajedno sa tobom željno iščekujemo ! Želim Ti da u svom narednom veku, ponovo kao nekad što si, pobeđuješ Fiorentinu, Milan, Romu, Seltik, Atletiko Madrid i ostale evropske velikane među kojima je i tvoje mesto.

 

Miloš Vučević
Gradonačelnik Novog Sada