Stevan Mrnustik1, mala

 

Večerašnju utakmicu Vojvodina – Viktorija Plzenj, sa tribina će pratiti i Stevan Mrnuštik (99), sigurno najstariji navijač novosadskog kluba. Čika Steva je samo dve godine mlađi od crveno-belih, a velika mu je želja bila da bodri Novosađane u ovom važnom duelu i donese im sreću. Doći će zato večeras na stadion, sa svojih gotovo 100 godina, učiniće taj napor da bude uz Vojvodinu kada je najvažnije i sigurno je da bi mladi trebali da slede njegov primer, jer tako se voli svoj klub. Imao je najstariji navijač i jednu dilemu, koju je rešio, pa će na utakmicu doći sa crveno-belom kravatom, kao jasnim obeležjem toga koji klub mu je na srcu.

Inače, Stevan Mrnuštik bio je kućni prijatelj s legendarnim asovima srpskog fudbala, poput Tirketa, Moše, Boškova, Toze i Lazara Vasića, a s ponosom ističe da pamti istoriju stadiona “Karađorđe” – od njegove gradnje, pa sve do današnjih dana. Upravo na ovom stadionu počeo je da se bavi atletikom i čitavog života sport je bio neizostavni deo njegovog života. To mu je, kako i sam ističe, omogućilo dobro zdravlje i dugovečnost.

Čitav život ovaj zanimljivi čovek proveo je u Novom Sadu. Tokom Drugog svetskog rata bio je pilot, a posle toga radio je u spoljnoj trgovini i bio jedan od osnivača “Petra Drapšina” i “Milana Vidaka”. U penziju je otišao iz “Agrovojvodine”.

I još jedna zanimljivost: večeras će, pored čika Steve Mrnuštika, Novosađane bodriti i jedna beba od samo šest meseci, mala Rija, tako da će, u bukvalnom smislu, uz crveno-bele biti navijači svih životnih doba, od 0 do 100 godina!

Svaka čast i nadamo se da će najmlađi i najstariji navijač doneti sreću crveno-belima i da će oni pobediti Viktoriju Plzenj.