Практично тек што су се сместили у хотел „Терме“ и почели са завршном фазом припрема за нову сезону, фудбалери Војводине добили су још једно вредно појачање. Доскорашњи капитен Пролетера Немања Човић (28) по други пут у каријери постао је члан „старе даме“ српског фудбала и тако појачао конкуренцију у нападу црвено-белих, баш тамо где је Воша имала доста проблема током претходне сезоне.

Да ће бити од великог значаја за игру тима Ненада Лалатовића, Немања Човић показао је већ у првој припремној утакмици против Брежица, како због постигнутог гола, тако и због укупног утиска који је оставио.

– Јесам нов, али знао сам о каквом клубу, играчима и тренеру се ради. Самим тим, не могу баш рећи да сам дошао у непознато, иако ми свакако треба мало времена. Верујем да ће ме момци прихватити добро, а неки од њих ме већ знају, баш као и ја њих, тако да очекујем да ће све бити у реду – каже Човић.

После сезоне у Пролетеру, у којем си пружао запажене партије, одлучио си да по други пут у каријери постанеш играч Војводине?

– Војводина је велики клуб и има много веће амбиције од мог претходног клуба, тако да сам највише због тога одлучио да прихватим њен позив. Свиђа ми се пројекат који желе да направе људи из клуба и верујем да заједничким снагама можемо да дођемо до циља.

У Војводину си се вратио после осам година. Колико се за то време променио клуб, а колико ти?

– Ја сам био млађи, па сам одлуке доносио вруће главе. Од тада је прошло много времена, а сада сам старији и искуснији, па другачије гледам и на фудбал и на друге ствари. Клуб је и тада био велики, баш као што је и сада. И тада је имао велике амбиције, као што их има и данас, тако да се по том питању није много тога променило. Практично, другачија је једино управа клуба, док је све остало мање-више исто.

За тих осам година, променио си доста клубова, како у Србији, тако и у иностранству?

– Био сам у Италији, Грчкој, Белорусији… Мислим да сваки фудбалер треба да оде преко и покуша да направи нешто, односно стекне неко искуство. Мени је моје сигурно значило и мислим да сам то показао прошле сезоне, а верујем да ћу и ове.

Војводина је овог лета претрпела много промена у свом саставу. Како се теби чини ова екипа?

– Пре него што сам дошао у Војводину, читао сам који све играчи долазе и мислим да је направљен један феноменалан склоп старијих и млађих фудбалера. Све их углавном знам као противнике са терена и то су све сјајни момци. Војводина је увек имала те младе таленте и мислим да и сада има сјајних младих играча у њеном тиму, који могу много тога да науче од нас старијих, јер ето, ја сам сада већ доста старији од њих. Уз овог сјајног тренера, који је свуда остваривао одличне резултате, мислим да представљамо један заиста добар склоп.

Кад већ спомињеш тренера Лалатовића, како се привикаваш на његов начин рада?

– До сада нисам имао прилику да сарађујем са њим, али знам за њега још док је био играч и чуо сам доста прича о њему. За сада је све позитивно и трудићу се да испуним све његове захтеве, који су код сваког тренера другачији.

Као главни циљ у предстојећој сезони, Војводина је поставила пласман у квалификације за Лигу Европе?

– Овог лета сам имао конкретну понуду из Мађарске, али та прича око Европе и великих амбиција, уз жељу да останем у свом родном граду, пресудили су да прихватим понуду Војводине. Мислим да можемо да се боримо чак и за друго место, јер стварно имамо доста талентованих, али и искуснијих играча. Најважније је то да се спремимо добро и испунимо све захтеве тренера и, у том случају, сигуран сам да ћемо доћи до циља.

Шта је оно што навијачи могу да очекују од тебе наредне сезоне, а шта је оно што би ти могао да им поручиш?

– Поручио бих да већ од прве утакмице у првенству, која ће нам много значити, долазе у што већем броју и подржавају нас, јер сам сигуран да ће имати у чему да уживају ове сезоне, односно да ће се Војводина вратити на прави пут. Што се мене тиче, могу да обећам само то да ћу дати свој максимум и борити се, а верујем да ће из тога проистећи голови и добри резултати. Голове никад не волим да обећавам, јер није битно то ко ће их постизати, битно је само да екипа побеђује – истакао је Човић.