Фудбалери Војводине у суботу ће одиграти прве две контролне утакмице на припремама на Златибору.

Први ривал изабраника „старе даме“ биће црногорски Дечић из Тузија. Овај клуб основан је још давне 1926. године, игра на стадиону Тушко поље у Тузију, капацитета 2.000 седећих места.

Овај клуб је свој највећи успех остварио управо у протеклој сезони 2023/24, када је по први пут освојио титулу у Првој лиги Црне Гoре. Трансфермаркт процењује екипу Дечића на 4,75 милиона евра, а на клупи седи црногорски стручњак Милорад Пековић.

Екипа је састављена углавном од домаћих играча, али треба истаћи и да је члан Дечића бивши нападач Војводине Бојан Матић, као и некадашњи ас Црвене звезде Ненад Гаврић.

Утакмица Војводина – Дечић на програму је у 11 часова, уз директан пренос на клупском You tube каналу (на ОВОМ линку), као и на Новосадској телевизији.

У поподневним сатима, тачније од 18:00, Војводина ће одиграти и други припремни меч, а противник ће бити ФК Ноа из Јерменије.

Овај клуб је основан недавно, 2017. године, са седиштем у јерменском граду Армавиру.

ФК Ноа игра на Армавир сити стадиону, капацитета 3,100 седећих места, а вредност екипе на Трансфермаркту износи 5,5 милиона евра.

У својој краткој историји, ФК Ноа има два освојена трофеја, у сезони 2019/20 освојили су Куп Јерменије, а исте године, 2020. и Суперкуп Јерменије. Протеклу сезону завршили су на другом месту у националном првенству.

У тиму су и два српска интернационалца, голман Огњен Чанчаревић, као и некадашњи дефанзивац Партизана Александар Миљковић. На клупи седи млади шпански тренер, 40-годишњи Карлос Инарехос.

Утакмица Војводина – Ноа на програму је у 18:30, уз директан пренос на клупском You tube каналу (на ОВОМ линку), као и на Новосадској телевизији.