FC "Vujadin Boškov"

 

Fudbaleri Vojvodine počeli su pripreme za novu sezonu.

Posle 12 dana odmora, fudbaleri Vojvodine danas su počeli pripreme za novu sezonu. Okupljanjem i prvim treningom u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, crveno-beli su počeli sa pripremama za nastupe na tri fronta, pošto ih i ove sezone očekuje takmičenje u Super ligi, Kupu Srbije i kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Na današnjoj prozivci, pojavilo se ukupno 39 igrača, a to su: Nikola Perić, Marko Kordić, Emil Rockov, Marko Ilić, Ivan Lakićević, Nikola Antić, Dženan Bureković, Emir Lotinac, Nikola Kovačević, Bogdan Planić, Mario Maslać, Filip Babić, Marko Vukasović, Marko Đurišić, Darko Jović, Dušan Jovančić, Luka Vujanović, Slavko Lukić, Džosef Bempah, Mahir Karić, Uroš Stamenić, Nikola Trujić, Filip Malbašić, Nemanja Subotić, Velimir Stanković, Milan Spremo, Petar Mićin, Milan Mirosavljev, Aleksandar Mesarović, Frensis Afrijie, Kevon Lambert, Miloš Zlatković, Mihajlo Nešković, Momčilo Dulović, Mitar Ćuković, Mladen Devetak, Miloš Zličić, Kristijan Živković i Marko Bogojević.

Zbog priprema sa mladom, odnosno U-20 reprezentacijom Srbije, opravdano odsutni bili su Dejan Meleg, Milan Lazarević i Lazar Zličić, a na prozivci su se pojavili i igrači kojima je istekao ugovor sa klubom: Darko Puškarić, Siniša Babić i Aleksandar Paločević. Oni nisu trenirali, već su imali razgovor sa predsednikom Dušanom Mijićem, pa će više informacija u vezi sa nastavkom njihovih karijera biti poznato u narednim danima.

S druge strane, pored Nemanje Subotića, prvom timu Vojvodine za sada se pridružilo još nekoliko igrača koji su došli na probu. Među njima je i vezista Mahir Karić (25), koji je prošle sezone nastupao za Olimpik iz Sarajeva i koji će najverovatnije već u ponedeljak potpisati ugovor sa Vojvodinom.

Pored njega, prisutni su bili još i vezista Luka Vujanović (22, Lovćen), desni bek Slavko Lukić (28, Fljamurtari), napadač Velimir Stanković (24, Huskvarna (Švedska)), vezista Milan Mirosavljev (22, Proleter), štoper Miloš Zlatković (20, OFK Beograd), štoper Momčilo Dulović (25, Jagodina), levi bek Mitar Ćuković (22, Lovćen) i desni bek Marko Bogojević (21, Dahau (Nemačka)). Svi oni trenutno su na probi, a do početka sezone znaće se i da li će neko od njih potpisati ugovor sa klubom. Takođe, iz omladinskog tima Vojvodine, prvotimcima su trenutno priključeni golman Marko Ilić, vezista Mihajlo Nešković, štoper Mladen Devetak, napadač Miloš Zličić i vezista Kristijan Živković.

Crveno-beli će u Novom Sadu boraviti do osmog juna, za kada je planiran put na Zlatibor, a tamo će, u narednih 10 dana, biti obavljen glavni deo priprema za novu sezonu. Tokom boravka na Zlatiboru, fudbaleri Voše odigraće tri prijateljske utakmice: devetog juna protivnik će im biti Jedinstvo Putevi, 14. Zeta, dok rival za 11. jun tek treba da bude potvrđen.