DSC_0098

 

 

Današnjim svečanim, zajedničkim ručkom fudbalera, članova stručnog štaba i  uprave FK „Vojvodina“, stavljena je tačka na polusezonu koju su „crveno-beli“, po svemu prikazanom, uspešno okončali. Kritičari će reći da je moglo i bolje (verovatno su u jednom delu i u pravu), ali ako se u obzir uzmu svi problemi koji su od maja meseca pratili novosadsku „Staru damu“, ne možemo biti nezadovoljni.

Predsednik UO FK „Vojvodina“, gospodin Zoran Šćepanović, obratio se igračima i članovima strčnog štaba :

-Ponosan sam na proteklu polusezonu i rezultate koje ste postigli. Svaki postignut gol i osvojen bod je isključivo vaša zasluga. Uprava kluba se trudila da sa svoje strane obezbedi sve uslove za nesmetan rad, a takođe ističem da niko od nas nije ni pomislio, a kamoli pokušao, da nečasnim radnjama van terena pomogne da osvojite i neki bod više. Tokom protekle polusezone bilo je i trenutaka kada vam je nedostajala sloga i pozitivna atmosfera i zbog toga smo na terenu nekoliko puta bili kažnjeni od strane protivnika. No, pripisaćemo te trenutke vašoj mladosti i nećemo se osvrtati više na njih. Sada vam želim da se dobro odmorite, a da na proleće budete još bolji i ubedljiviji.

Fudbaleri Vojvodine biće na odmoru do 10. januara kada je zakazano okupljanje i početak priprema za drugi deo sezone. Prve dve nedelje treniraće se u FC „Vujadin Boškov“, a drugi deo priprema (od 25. 01. 2015.-09. 02. 2015.) obaviće se u turskom letovalištu Beleku.

 

MARIĆ : NISMO BILI SPREMNI ZA JESENJU TITULU

Trener Vojvodine  Zoran Marić u najvažnijim crtama analizirao je učinak ekipe tokom jeseni.

-U analizi moramo da se vratimo na sam početak, tačnije na vreme kada sam preuzeo tim. Tada smo istakli da želimo finansijsku i svaku drugu konsolidaciju kluba i što je moguće bolji rezultat. Prodali smo Radoju i Sergeja Milinković-Savića, a nismo doveli igrače tog kalibra. Zbog klupskog interesa, na golu se našao Vanja Milinković-Savić, dečak od samo 17 godina, a treba napomenuti da smo postigli i veliki broj golova i ostvarili rekordan broj pobeda (9). Kada sve to sagledam, treće mesto u polusezoni za mene je uspeh – smatra Marić.

*Mladići poput Mijata Gaćinovića i Srđana Babića, koji su tokom prošle sezone debitovali za prvitim, postali su
uzdanice ekipe.

– Gaćinović i Babić postali su nosioci igre i stubovi ekipe, ali ne smemo zaboraviti da su to i samo malo stariji Marko Poletanović, Mirko Ivanić i Bojan Nastić. Gaćinović je, naprimer, postigao osam golova, bio je uspešan asistent i jedan od naših najboljih igrača, a jasno je da mu je način na koji je Vojvodina igrala omogućio da iskoči u prvi plan. U jednom trenutku bilo je priče i o tome da idemo na jesenju titulu,međutim za tako ambiciozan cilj nismo bili spremni. Ni suđenje koje smo imali nije često bilo na nivou, ali u tom segmentu ne tražim nikakav alibi. Mlada ekipa je bila podložna oscilacijama, pa smo doživeli prilično traumatičan završetak jeseni i jednu lošu seriju u kojoj smo iz četiri utakmice osvojili samo jedan bod.

*Kada govorite o završetku polusezone, kako razmišljate o eliminaciji od Čukaričkog iz kupa, ukojem je Vojvodina branila trofej?

– U kupu smo želeli da odemo dalje od četvrtfinala, ali je utakmica s Čukaričkim naišla u trenucima kada nam forma nije bila na nivou koji je bio potreban da se takav cilj i ostvari. Imao sam ograničen fond igrača i to se, između ostalog, odrazilo na igru i rezultat u duelu s „brđanima“. Što se prvenstva tiče, ostaje kod mene žal za bodovima u duelu s Donjim Sremom na našem terenu.

*Podrazumeva se da već pravite planove za proleće i eventualno popunjavanje redova tima?

– Dovođenje novih igrača usko je vezano za odlaženje, a izvesno je da ćemo morati da popunjavamo tim. Ukoliko se, pak, klub odluči da ne idemo tim putem, moraćemo da uđemo u novu afirmaciju mladih igrača poniklih u redovima naše omladinske škole, a to će, opet, morati da se odrazi i na rezultate. U svakom slučaju, iz postojećeg kadra na koji mogu da računam, biće igrača koji će otići na dvojnu registraciju u druge sredine, ali i onih koji će klub morati da napuste i na koje ne računam u nastavku prvenstva. Voleo bih da produžimo saradnju s Enverom Alivodićem kojem je ugovor istekao i kojem je Vojvodina dala ponudu za ostanak u Novom Sadu.

*Da li vas je protekla i tek završena jesenja polusezona umorila?

– Ponoviću da je iza nas traumatičan završetak polusezone i zbog njega moram da priznam da sam se umorio. Dobro je što smo u poslednjem kolu, u Kragujevcu, pobedili i što nas je taj trijumf pozicionirao na trećem mestu. Na proleće nas čekaju zanimljive bitke,kao i nastavak konsolidacije kluba, jer je to proces koji traje i koji ne može da se završi za samo nekoliko meseci – istakao je Zoran Marić.

A. Predojević