Mitar Ćuković

 

Levi bek Mitar Ćuković (22) izjavio je da mu je čast zbog ukazane prilike da trenira sa fudbalerima Vojvodine i ističe da je izuzetno prihvaćen od strane prvotimaca „stare dame“.

Fudbaleri Vojvodine u nedelju se vraćaju u Novi Sad sa priprema na Zlatiboru. Tokom prethodnih dana, igrači su vredno radili na sticanju optimalne fizičke spreme i uigravanju linija tima, a šef stručnog štaba Radoslav Batak pokušavao je da pronađe idealan tim i ujedno oceni kvalitet fudbalera koji se nalaze na probi u redovima Voše.

Među njima je i levi bek Mitar Ćuković, koji je prošle sezone nastupao za Lovćen, i koji je svojim igrama zaslužio poziv da dođe na probu u Vojvodinu.

– Pre svega, moram da istaknem to da mi je izuzetna čast što treniram sa Vojvodinom. Što se tiče priprema, sve protiče kako treba. Do sada jeste bilo malo naporno, ali važno je da smo uradili sve što smo planirali. Odigrali smo i tri prijateljske utakmice, pri čemu smo prve dve dobili, a treću nismo, iako smo vodili 2:0 i pritom promašili penal. No, rezultat u prijateljskim mečevima svakako nije u prvom planu. Mislim da smo se dobro spremili, a atmosfera je na vrhunskom nivou i zaista sam prijatno iznenađen time kako su me svi prihvatili – kaže Ćuković.

Kako ti se čini sadašnji sastav Vojvodine?

– Mislim da Vojvodina ima veoma mladu i poletnu ekipu, sa kvalitetnim igračima u svim linijama tima. Takođe, tu je dosta talentovanih i perspektivnih mlađih fudbalera koji se kroz treninge nameću stručnom štabu. I ja sam se, već posle nekoliko treninga, potpuno navikao na rad stručnog štaba Vojvodine, pa sam veoma zadovoljan kako sve to protiče.

Kako je počela i tekla tvoja fudbalska karijera?

– Fudbal sam počeo da treniram relativno kasno, sa nekih 10-11 godina, u mlađim kategorijama Igala, nakon čega sam proveo šest meseci u Partizanu, pa još četiri i po godine u Mogrenu. Seniorsku karijeru sam takođe počeo u Igalu, a kasnije sam igrao još za OFK Petrovac i Lovćen.

Koliko su ti poznati rezultati Vojvodine u poslednje vreme?

– Rezultate Vojvodine sam donekle pratio, odnosno znam da je bila vrlo blizu plasmana u Ligu Evrope i žao mi je što nije uspela u tome. Upoznat sam i sa njenim rezultatima u prvenstvu, u kojem je dobro parirala vodećim ekipama, ali mislim da je i treće mesto uspeh i da ne treba biti razočaran.

Po tvom mišljenju, koliko se prvenstvo Srbije razlikuje od takmičenja u Crnoj Gori?

– Mislim da se u Srbiji igra malo brže i da je fudbal savremeniji. Tereni i infrastruktura su bolji, kao i kvalitet igrača koji nastupaju. Jednostavno, smatram da je sve na jednom višem nivou.

Imaš li nekog fudbalskog uzora, odnosno igrača na kojeg pokušavaš da se ugledaš?

– Ja igram na mestu levog beka, po potrebi i levo krilo, a iako ne igra na mojoj poziciji, uzor mi je Kristijano Ronaldo. Što se levih bekova tiče, mislim da je trenutno ubedljivo najbolji na svetu Marselo. Zaista je kompletan igrač, ofanzivan i uvek opasan po protivnika.

Kakve fudbalske ciljeve si postavio pred sebe?

– Moja prva želja je da potpišem ugovor sa Vojvodinom i dokažem se u srpskom prvenstvu,  a potom i da dobijem poziv za reprezentaciju Crne Gore, jer smatram da je to najveća čast koja može da bude ukazana jednom igraču. To su mi primarni ciljevi, a za sve ostalo, videćemo – rekao je Ćuković.